Ίσα δικαιώματα στους διωκόμενους του πολέμου και της φτώχειας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/11/2016 - 21:50 | Author: Newsroom

Είναι έγκλημα με δολοφόνο την κυβέρνηση!

Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Ίσα δικαιώματα στους διωκόμενους του πολέμου και της φτώχειας

Οι δυο πρόσφυγες που κάηκαν και οι δεκάδες τραυματίες, στο στρατόπεδο της Μόρια, αποτελούν τα θύματα ενός πολέμου που δε λέει να κοπάσει!

Η αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που κρατούν τους πρόσφυγες κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μέσα σε στρατόπεδα χωρίς τα στοιχειώδη, είναι ο ηθικός αυτουργός των χτεσινών δολοφονιών!

Η κατάσταση στα στρατόπεδα γίνεται συνεχώς και χειρότερη. Μακριά από τον οικιστικό ιστό, άνθρωποι στοιβαγμένοι κατά χιλιάδες, για μήνες εγκλωβισμένοι. Το φαγητό λιγοστό και ακατάλληλο, όπως έχουν καταγγείλει οι πρόσφυγες και οι μεταναστευτικοί και προσφυγικοί συντονισμοί και πρωτοβουλίες, χωρίς ρούχα για το χειμώνα, χωρίς θέρμανση, χωρίς καμία προστασία από τις καιρικές συνθήκες (ζέστη, βροχές, παγωνιά), το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται. Οι άνθρωποι αυτοί που δραπέτευσαν από τις βόμβες και το θάνατο, που σώθηκαναπό τα κύματα, δε λευτερώθηκαν! Η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση μαζί με όλες τις άλλες κυβερνήσεις τους αρνούνται το αυτονόητο με αποτέλεσμα να τους οδηγούν σε ένα νέο Γολγοθά.

Η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ, αντιμετωπίζουν χιλιάδες ανθρώπους ως τα σκουπίδια της Ευρώπης, ως παράπλευρη απώλεια στους γεωπολιτικούς και οικονομικούς τους σχεδιασμούς, στους πολέμους και τις οικονομικές λεηλασίες που έχουν πραγματοποιήσει!

Αυτό που συμβαίνει όμως τώρα, ξεπερνά κάθε όριο! Αδιανόητη κι εγκληματική αναλγησία, απόφαση εκτέλεσης αποτελεί η συνεχιζόμενη παραμονή των χιλιάδων προσφύγων στα στρατόπεδα! Είναι η πιο σαφής εκδήλωση της πολιτικής θανάτου που έχουν επιλέξει για όσους και όσες έχουν κρίνει ότι περισσεύουν από την ανάπτυξή τους, τις κοινές πολιτικές τους, την ομαλότητά τους.Οι φασιστικές καιρατσιστικές φωνές και η οργανωμένηπαρέμβαση της ΧΑ στα νησιά αποτελεί μια ακόμα οργανωμένη προσπάθεια φυσικής εξόντωσης των προσφύγων!

Καλούμε την κυβέρνησηνα κλείσει τώρα όλα τα στρατόπεδα! Να ανοίξουν τα σύνορα ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μετακινηθούν εκεί όπου επιθυμούν και να τους δοθούνίσα δικαιώματαστη στέγη, την εκπαίδευση, την περίθαλψη και την εργασία! Τα χρήματα που καρπώνονταιοι ΜΚΟ να δοθούν τώρα ώστε να ενοικιαστούν τα χιλιάδες κλειστά σπίτια ώστε να στεγαστούν σε αυτά οι οι οικογένειες των προσφύγων και των ανέργων!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να ανοίξουν αγκαλιές αλληλεγγύης και προστασίας! Να προστατεύσουν τους φτωχούς του κόσμου, τους δικούς μας φτωχούς! Για την ΕΕ και την ολιγαρχία είμαστε όλοι αναλώσιμοι, Έλληνες και Πρόσφυγες και Μετανάστες οποιασδήποτε εθνικότητας, φυλής καιθρησκείας!

Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων καλεί όλες τις εργατικές, λαϊκές και νεολαιϊστικες συλλογικότητες στα νησιά και σε όσες άλλες περιοχές χρειάζεται να προχωρήσουν σε αντίστοιχες αποφάσεις και να κάνουνπαρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας για να διεκδικήσουν το αυτονόητο! Να μην πεθαίνει κανείς άνθρωπος από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τον 21οαιώνα!

Είναι σαφές ότι το επόμενο διάστημα θα εντείνουμε τις δράσεις μας ώστε το κίνημα να εμποδίσει τις δολοφονίες και τα εγλήματα!

alt

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral