• Υποχρεωτικά τα Θρησκευτικά σε όλο το Λύκειο

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/07/2017 - 15:25 | Author: Newsroom

  Ενόψει των επίσημων ανακοινώσεων του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο και με βάση όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του ΙΕΠ Γεράσιμος Κουζέλης σε συνέντευξη τύπου, τα Θρησκευτικά θα παραμείνουν υποχρεωτικό μάθημα και στις τρεις τάξεις του νέου Λυκείου.

  Οι σημαντικότερες αλλαγές στο Λύκειο αφορούν στις τάξεις Β΄ και Γ΄ στις οποίες υποχρεωτικά για όλους τους μαθητές παραμένουν τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα, Θρησκευτικά, Φυσική Αγωγή και Δημιουργικές Εργασίες ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα θα επιλέγονται από τους μαθητές ανάλογα με τον προσανατολισμό που θα έχουν και τα επιστημονικά πεδία με τις σχολές για τα οποία ενδιαφέρονται. Οι αλλαγές στο Λύκειο δεν θα ισχύσουν από την επόμενη σχολική χρονιά (2017-2018) αλλά από την μεθεπόμενη (2018-2019) οπότε θα υπάρξει νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα για την Α΄ και Β΄ Λυκείου και θα ολοκληρωθούν με την εφαρμογή της νέας Γ΄ τάξης Λυκείου το σχολικό έτος 2019-2020.

  Όλα αυτά είναι βέβαια ακόμη σε στάδιο σχεδιασμού καθώς οι επίσημες ανακοινώσεις του και η κοινοβουλευτική διαδικασία που θα τις μετατρέψει σε νόμο αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες.

  Για τη διατήρηση του μαθήματος των Θρησκευτικών ως υποχρεωτικού σε όλες τις τάξεις του Λυκείου έχουν άλλωστε δοθεί διαβεβαίωσεις προς την Εκκλησία από το Υπουργείο Παιδείας όπως ρητά ανέφερε στην πρόσφατη Ιεραρχία ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ. Είπε ο Μητροπολίτης: «Ὑπῆρξαν ρητές διαβεβαιώσεις τόσον τοῦ κ. Ὑπουργοῦ, ὅσον καί τοῦ Προέδρου τοῦ ΙΕΠ, σέ ὅλες τίς συναντήσεις, ὅτι δέν ὑφίσταται κανένα ζήτημα ὡς πρός τήν ὑποχρεωτικότητα τοῦ ΜτΘ, τίς ὧρες διδασκαλίας του καί τήν ὀνομασία του, ἐνῶ θά παραμείνει στόν κορμό τῶν μαθημάτων στήν Β΄ καί Γ΄ Λυκείου, χωρίς νά γίνει ἐπιλεγόμενο».

  Loading...