Υποχωρούν τα χιόνια, στην κατάψυξη ο Έβρος, παγετός παντού. Η κατάσταση στους δρόμους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/01/2017 - 22:05 | Author: Newsroom

Στην κατάψυξη έχει μπει ο Έβρος με θερμοκρασίες που έφτασαν το βράδυ στο -10 ! Ο παγετός είναι πλέον ο εφιάλτης των Δήμων και της Π.Ε Έβρου που προσπαθούν να τον αντιμετωπίσουν με μόνο όπλο το αλάτι…το οποίο κι αυτό χρησιμοποιείται με …φειδώ λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Έβρου η κατάσταση είναι δύσκολη και η πρόσβαση σε κάποια χωριά δεν είναι εύκολη ή και δεν είναι δυνατή καθώς σε κάποια σημεία, όχημα δεν περνάει ούτε με αλυσίδες. Οι οδηγοί υποχρεωτικά σε όλο το Νομό πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Σύμφωνα με την αστυνομία υποχρεωτική είναι η χρήση τους στα εξής σημεία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Τυχερού.
Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ
Ε. Ο. Ξάνθης-Ε/Β συνόρων, από το 31ο χλμ έως συνοριακό σημείο Αγίου Κωνσταντίνου.
Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Σε ολόκληρο το Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο του Νομού.
Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ
Επ. Ο. Σιδηρονέρου – Σκαλωτής.
Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ
Επ. Ο. Ν. Σάντρας – Κέχρου, Ν. Σάντρας – Δερείου δήμου Μαρώνειας –Σαπών. Οικισμούς: Νυμφαίας- Δριμύς – Δρανιάς – Οργάνης – Σμιγάδας – Μυρτίσκης – Βυρσίνης – Πάτερμων – Μεγ. Άδας – Μύτικα – Καρδάμου – Κύμης – Ραγάδας – και Εσοχής του δήμου Αρριανών
Η χιονόπτωση έχει υποχωρήσει σε όλο το Νομό και όπου πέφτει χιόνι είναι αραιό όμως λόγω του παγετού, το στρώνει εύκολα. Για τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα παραμείνει “πολική” στην περιοχή ενώ… δεν αποκλείεται σύμφωνα με τις έως τώρα προγνώσεις να δούμε νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια στον Έβρο… την ερχόμενη Τρίτη προς Τετάρτη…
www.alexpoli.g
Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral