Υπουργείο Τουρισμού: Προκήρυξη για την εισαγωγή στη Σχολή Ξεναγών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/08/2018 - 10:19 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Προγραμματισμός λειτουργίας για την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019. Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών στη Σχολή Ξεναγών Αθήνας του για την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019.

1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

1. Στις Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή:

α. Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον πληρούν τους όρους της προκήρυξης.
β. Αλλοδαποί υπήκοοι κρατών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον διαμένουν νομίμως στη χώρα και πληρούν τους όρους της προκήρυξης.

2. Τόσο οι υποψήφιοι υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός Ελλάδας όσο και οι υποψήφιοι υπήκοοι κρατών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και να είναι κάτοχοι πιστοποιητικού γλωσσομάθειας της ελληνικής γλώσσας επιπέδου ΓΙ/CI.
3. Οι προκηρυσσόμενες θέσεις για εισαγωγή σπουδαστών σε κάθε Σχολή, καλύπτονται σε ποσοστό 70% από αποφοίτους Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και σε ποσοστό 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

4. Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/ί2, τουλάχιστον μιας (πέραν της ελληνικής) ξένης γλώσσας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Παράρτημα Ι «Πιστοποίηση ξένης γλώσσας» (ΜΕΡΟΣ Α: ΑΓΓΛΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ-ΙΤΑΛΙΚΑ-ΙΣΠΑΝΙΚΑ-ΡΩΣΙΚΑ, ΜΕΡΟΣ Β: ΛΟΙΠΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ) του παρόντος.

2. ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στη Σχολή Ξεναγών Αθήνας (Ταχ. Διεύθυνση: Μ. Αλεξάνδρου 96-98 και Πλαταιών 42, Τ.Κ. 104 35, Αθήνα), αίτηση σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙΙ, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά της παραγράφου 3 σε ευκρινή φωτοαντίγραφα (βλ. Παράρτημα ΙΙ), από την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018 έως και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018.
Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις που θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή γίνονται δεκτές, εφόσον η αποστολή τους γίνει μέσα στην παραπάνω οριζόμενη προθεσμία, ήτοι από 27/08/2018 μέχρι και 14/09/2018, σύμφωνα με την σφραγίδα ταχυδρομείου επί του φακέλου.

3. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Ειδικά για την κατηγορία των αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην αίτηση του Παραρτήματος ΙΙΙ δηλώνεται υποχρεωτικά από τους υποψηφίους η κατηγορία εκπαίδευσης, βάσει της οποίας επιθυμούν να μοριοδοτηθούν. Σε περίπτωση που υποψήφιος απόφοιτος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν δηλώσει την κατηγορία εκπαίδευσης βάσει της οποίας επιθυμεί να μοριοδοτηθεί ή υποβάλλει αίτηση προκειμένου να μοριοδοτηθεί και για τις δύο κατηγορίες εκπαίδευσης, αποκλείεται από την διαδικασία επιλογής.

Με την αίτηση οι υποψήφιοι δηλώνουν υπεύθυνα ότι αποδέχονται τόσο την τήρηση και επεξεργασία των στοιχείων της αίτησης όσο και την ανάρτηση και δημοσιοποίηση εκείνων των στοιχείων, από τα προσωπικά τους δεδομένα, που είναι απολύτως απαραίτητα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής, όπως αυτή περιγράφεται στην προκήρυξη.
Η αίτηση συνοδεύεται από δικαιολογητικά, ως ακολούθως:

3.1 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ Ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
3.1.1 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

• Ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή άλλου ισότιμου σχολείου ή αποδεικτικό τίτλου σπουδών που θα εκδίδεται από την σχολική μονάδα του υποψηφίου. Προκειμένου για τίτλο σπουδών που έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται επιπλέον επίσημη μετάφραση αυτού καθώς και βεβαίωση αντιστοιχίας και αναγωγής βαθμολογίας από την αρμόδια Αυτοτελή Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Μειονοτικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – Τμήμα Σπουδών, Προγραμμάτων, Οργάνωσης και Μαθητικών Θεμάτων, (τηλ.: 210-3442263) ή από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η αναγωγή του Γενικού Μέσου Όρου βαθμολογίας γίνεται στην 20βαθμη κλίμακα (ο Γενικός Μέσος Όρος σε δεκαδικό).

Ευκρινές φωτοαντίγραφο Δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ (σελίδες που αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου).

Ευκρινές φωτοαντίγραφο τίτλου άριστης γνώσης ξένης(ων) γλώσσας(ών) και επίσημη μετάφραση αυτού (βλ. Παράρτημα ΙΙ).

Loading...
  • europalso

    ideascentral