• Υπόμνημα Ζερβού σε Γαβρόγλου για χωροθέτηση νέων σχολών στον Άγιο Νικόλαο

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/09/2017 - 18:32 | Author: Newsroom

  Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. είχε σήμερα το απόγευμα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, στο περιθώριο των εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης, στο Ηράκλειο.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος κατέθεσε το παρακάτω υπόμνημα,αναφορικά με το το αίτημα χωροθέτησης νέων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι.

  Στο υπόμνημα αναφέρονται τα εξής:

  Κε Υπουργέ ,
  Τις μέρες αυτές ανακοινώθηκε η απόφαση που έλαβε η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης για ίδρυση Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Τουρισμού στα πλαίσια της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης .
  Το παραπάνω γεγονός μας λυπεί αφάνταστα διότι και στον χώρο της γ’ βάθμιας εκπαίδευσης υλοποιείται η λογική της ύπαρξης μόνο τριών νομών στην Κρήτη .
  Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων αλλά αρνούμαστε να δεχθούμε ότι τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν τείνουν ευήκοον ούς στις κοινωνίες που αναπτύσσονται και λειτουργούν .
  Το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει αναπτυχθεί σε δύο Νομούς , ενώ στον 3ο ( Χανιά ) για να καλυφθεί το κενό ιδρύθηκε Πολυτεχνείο . Τα δε ΑΤΕΙ έχουν πολλά τμήματα στους 3 νομούς και μόλις 2 στο Λασίθι στην λογική του φτωχού συγγενή .
  Θα πρέπει να είναι σαφές ότι δεν αντιδικούμε με το Ρέθυμνο . Όμως, δεδομένης της διάσπασης της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διεκδικούμε αυτά που πρέπει να έχει και ο τέταρτος νομός της Κρήτης .
  Στον Άγιο Νικόλαο λειτουργεί η ΑΣΤΕΚ ( Ανωτέρα Σχολή Τουρισμού Κρήτης) , παραγωγική σχολή του Υπουργείου Τουρισμού, με άλλο γνωστικό αντικείμενο. Οι φοιτητές εισέρχονται με πανελλήνιες εξετάσεις. Δυστυχώς όμως δεν αναγνωρίζεται ως ίδρυμα γ’ βάθμιας εκπαίδευσης , αφού δεν υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας , και οι φοιτητές της στερούνται των προνομίων των λοιπών φοιτητών ( μειωμένο φοιτ. εισιτήριο , κ.λ.π. ) .
  Δεν παύουν όμως και οι δύο σχολές να αποτελούν ενιαίο γνωστικό αντικείμενο και θα πρέπει να λειτουργούν σε ενιαία λογική και με συντονισμό των 2 Υπουργείων, άρα είναι λογικό να λειτουργούν στην ίδια περιοχή για να μην απαξιώνει η μία την άλλη .
  Κε Υπουργέ,

  Όπως γνωρίζετε πολύ καλά ο ποιοτικός τουρισμός στην Κρήτη και την Ελλάδα ξεκίνησε στον Άγιο Νικόλαο, αρχές τις δεκαετίας του ’60, με το Minos Beach , επιχείρηση που συμμετείχε και ο Δήμος Αγ. Νικολάου , τότε, με σοβαρό ποσοστό, αφού διέθεσε την απαραίτητη παραλιακή έκταση .
  Η περιοχή μας έχει την μεγαλύτερη συγκέντρωση VIP κλινών στην Ελλάδα .
  Η λειτουργία μίας Πανεπιστημιακής Σχολής στην περιοχή, θα αναβαθμίσει ακόμα παραπάνω το προϊόν αυτό, ενώ θα έχει και άμεση επαφή με την πραγματική αγορά .
  Επειδή η ληφθείσα απόφαση έχει και σαφή πολιτική παρέμβαση από εξωθεσμικούς παράγοντες,
  ζητούμε
  να χωροθετήσετε το τμήμα αυτό στον Άγιο Νικόλαο .
  Οι αποστάσεις στην Κρήτη είναι μικρές και ο συγκρητισμός επιβεβλημένος .
  Η τοπική κοινωνία του Λασιθίου θα πρέπει να δει από την παρούσα κυβέρνηση ότι θεωρείται ίσης αξίας και δυναμισμού με τους υπόλοιπους τρεις νομούς της Κρήτης .

  Loading...
 • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
  loading...