Υπηρεσιακές μεταβολές κατόπιν διαπραγματεύσεως με τους Διευθυντές σχολείων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/09/2017 - 20:30 | Author: Newsroom

Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής : Υπηρεσιακές μεταβολές κατόπιν…διαπραγματεύσεως με τους Διευθυντές σχολείων

Η Δ/νση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής με έγγραφό της καλεί τους συναδέλφους κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ11 και ΠΕ19-20 «να υποβάλουν αίτηση συμπλήρωσης ωραρίου, σε συνεννόηση με τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων στις οποίες είναι τοποθετημένοι».
Είναι η πρώτη φορά που στις υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών (μεταθέσεις- τοποθετήσεις- αποσπάσεις – συμπλήρωση ωραρίου κτλ) εμπλέκονται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, με επίσημο έγγραφο της Δ/νσης, πριν τη δήλωση των συναδέλφων.
Η Δ/νση έχει το μηχανισμό μέσω της καθημερινής επικοινωνίας της με τους Δ/ντές και τη συμπλήρωση πινάκων καθώς και με την πλατφόρμα του my school να έχει την πλήρη εικόνα και να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή όλα τα κενά ανά ειδικότητα σε κάθε σχολική μονάδα. Γιατί λοιπόν δεν αναρτά τα κενά για τις συγκεκριμένες ειδικότητες ώστε να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους οι συνάδελφοι; Ποιος ο λόγος να τους παροτρύνει να έρθουν πρώτα σε συνεννόηση – διαπραγμάτευση (παζάρι) με τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων .
Τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών» καλούν τη Δ/νση Ανατολικής Αττικής να τηρήσει τη νομιμότητα όπως γίνεται σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές όλων των κλάδων εκπαιδευτικών και καλεί επίσης τους αιρετούς να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα.
Τέλος υπενθυμίζουμε πως το Ολοήμερο Πρόγραμμα διαμορφώνεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, ορίζονται οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι διδάσκουν και συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο στο Ολοήμερο Πρόγραμμα και όχι με απόφαση της Δ/νσης ή άλλων υπηρεσιακών παραγόντων με προφορικές εντολές.

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών
Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Loading...
  • europalso

    ideascentral