Υπερβολική η μεταβίβαση εξουσιών στον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/09/2016 - 13:10 | Author: Newsroom

Την υπερβολικά μεγάλης έκτασης μεταβίβαση εξουσιών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρό του επισημαίνει ο Συντονιστής της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων ΝΔ, Βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης σε Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας στη Βουλή.

Η μεταβίβαση αυτή αποξενώνει πλέον ολοκληρωτικά το ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ από τις αρμοδιότητές του. Ο Υπουργός Παιδείας ερωτάται:

  • Για ποιο λόγο αποφασίστηκε μια τόσο υπερβολική μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο Προεδρείο του;
  • Είναι νόμιμη και σε τι εξυπηρετεί μια τόσο υπερβολική μεταβίβαση;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ Βουλευτής Επικρατείας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κύριο Νίκο Φίλη

Θέμα: Παράνομη η υπερβολική μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρό του

Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 4254/219/25-8-2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), αποφασίστηκε η μεταβίβαση της άσκησης όλων των αρμοδιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου που αφορούν θέματα Εκπαιδευτικής Μέριμνας και Τεχνικών Υπηρεσιών στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου. Προβλέφθηκε επίσης η μεταβίβαση της άσκησης όλων των αρμοδιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου που αφορούν σε διοικητικά και οικονομικά θέματα στον Πρόεδρο από κοινού με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ιδρύματος. Ακόμα, με την ίδια απόφαση ανατέθηκαν στην Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος όλα τα θέματα που αφορούν Προγράμματα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Αυτή η υπερβολική μεταβίβαση εξουσιών στον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης προκαλεί έκπληξη και απορία σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης Διοικητικού Συμβουλίου, αφού αυτό απογυμνώνεται πλέον ολοκληρωτικά. Eξάλλου, μια τόσο ευρεία μεταβίβαση αρμοδιοτήτων αντιβαίνει σαφώς στο Καταστατικό του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Νόμος 4115/2013) το οποίο ναι μεν προβλέπει δυνατότητα μεταβίβασης ορισμένων αρμοδιοτήτων, υπό την αυτονόητη όμως προϋπόθεση ότι το ΔΣ δεν θα καθίσταται πλέον όργανο άνευ ουσιαστικών αρμοδιοτήτων, δηλαδή όργανο κενό.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Για ποιο λόγο αποφασίστηκε η σε τόσο υπερβολικά μεγάλη έκταση μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης στον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρό του;

2) Είναι νόμιμη και τι εξυπηρετεί μια τόσο υπερβολική μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο Προεδρείο του;

Loading...
  • europalso

    ideascentral