Υπ. Παιδείας – Τεράστιες σπατάλες σε διάφορους μηχανισμούς του Υπουργείου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/03/2015 - 11:25 | Author: Newsroom

Νοικοκύρεμα σε όλες τις δομές και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου προκειμένου να μπει «φρένο» στην κατασπατάληση χρημάτων και να διατεθούν οι πόροι που θα εξοικονομηθούν για την κάλυψη άμεσων αναγκών, όπως οι προσλήψεις εκπαιδευτικών, προαναγγέλλει μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Εθνος της Κυριακής» ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Ο υπουργός κάνει λόγο «για τεράστιες σπατάλες σε διάφορους μηχανισμούς του υπουργείου, όπως σε χρήματα που αφορούσαν σε ταξίδια», ενώ όπως χαρακτηριστικά λέει «υπάρχουν κάποιοι εποπτεύομενοι φορείς οι οποίοι είναι καταβόθρες χρημάτων. Αν λοιπόν τα αθροίσεις όλα αυτά, είναι ο μισός προϋπολογισμός του υπουργείου».

Ο κ. Μπαλτάς εμφανίζεται αποφασισμένος να «καθαρίσει» αυτήν την εικόνα τονίζοντας: «Εχουμε εντοπίσει μηχανισμούς εντός υπουργείου που δημιουργήθηκαν προκειμένου να σπαταληθούν χρήματα. Αυτές τις περιπτώσεις θα τις ελέγξουμε μία μία. Αυτό θα είναι μια πραγματική μεταρρύθμιση την οποία έχουμε ανάγκη, ανεξάρτητα από το τι μας λένε οι εταίροι».

Loading...
  • europalso

    ideascentral