Υπ Παιδείας Πόσοι αναπληρωτές θα προσληφθούν το 2106 2017

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/06/2016 - 23:09 | Author: Newsroom

Οπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στο LEFT.GR θα υπάρξουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, περίπου 20.000 σε μια περίοδο τριών ετών.

Δείτε ΕΔΩ όλη την συνέντευξη

Πρέπει να σταματήσει η αδικία όπου αναπληρωτές «δουλεύουν για 10 και 15 χρόνια καλύπτοντας μόνιμες, πάγιες ανάγκες» σε καθεστώς προσωρινότητας. Στις κατηγορίες συνδικαλιστών ότι με τις ρυθμίσεις του υπουργείου θα χρειαστούν του χρόνου 7.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί και άρα θα γίνουν λιγότερες προσλήψεις, ο κύριος Φίλης εξαγγέλλει ότι του χρόνου θα υπάρξουν όσοι εκπαιδευτικοί υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια.

«Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, το υπουργείο δίνει ένα στοίχημα εικοσαετίας: τα σχολεία να ανοίξουν από την πρώτη μέρα με όλους τους καθηγητές και όλα τα βιβλία».

Σε καταγγελίες ότι θα υπάρξουν μειώσεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή ο κύριος Φίλης διαβεβαιώνει ότι «στην πραγματικότητα θα έχουμε αύξηση και όχι μείωση. Το τονίζω, στις μέρες μας κανείς δεν πρόκειται να απολυθεί».

Στην Ειδική Αγωγή δήλωσε ότι θα αυξηθούν οι οργανικές θέσεις λόγω της ίδρυσης νέων Τμημάτων.

Φέτος ο αριθμός αυξήθηκε περισσότερο λόγω κακής οργάνωσης και της κατάστασης του Αυγούστου.

Στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι ο αριθμός των προσλήψεων για τη Β/θμια θα είναι στα ίδια επίπεδα με φέτος .

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral