Υπ. Παιδείας: Εξετάζει στα γυμνάσια μείωση ωρών – ύλης – εξετάσεων – ελέγχων προόδου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/06/2016 - 22:08 | Author: Newsroom

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε την Παρασκευή στο υπουργείο το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αλλαγές που θα προωθήσει το υπουργείο για τα γυμνάσια, μέσα στο καλοκαίρι.

Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις. Ωστόσο σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πρέπει να θεωρείται σίγουρη η μείωση των διδακτικών ωρών ανά εβδομάδα από 35 που είναι σήμερα, σε 32. Το μάθημα των αρχαίων είναι ένα από αυτά που θα χάσει μία ώρα.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το υπουργείο θα προχωρήσει – μετά από συνεννόηση με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής – σε μείωση της ύλης των μαθημάτων, αλλά και στη μείωση των μαθημάτων που θα εξετάζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ειδικότερα, φαίνεται ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στο διαχωρισμό των μαθημάτων σε κύρια και δευτερεύοντα, με τα δευτερεύοντα να μην εξετάζονται καθόλου. Τελικές αποφάσεις για τα μαθήματα θα θεωρηθούν κύρια και δευτερεύοντα θα ληφθούν σε συνεννόηση με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Στις σκέψεις του υπουργείου είναι η σύμπτυξη των τριών τριμήνων που ισχύουν σήμερα, σε δύο τετράμηνα αλλά και η πιλοτική εφαρμογή της πλήρους κατάργησης των βαθμών.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral