Υπ.Παιδείας: Δεν θα έχουμε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα θέλαμε

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/09/2014 - 16:24 | Author: Newsroom

“Αν εννοείτε ότι θέλετε να είναι και ο εκπαιδευτικός που κάνει πληροφορική, ξένες γλώσσες, εικαστικά, αν θέλετε να είναι όλοι αυτοί παρόντες θα σας έλεγα πως δεν θα είναι.

Θα σας έλεγα ότι θα έχουμε λιγότερες παρουσίες από αυτές που θα θέλαμε, όμως δε θα υπάρχει περίπτωση ολοήμερου να μη δουλεύει τουλάχιστον με έναν εκπαιδευτικό”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο κ. Λοβέρδος στο MEGA ενώ για τον αριθμό των 12.000 κενών, που παρουσίασε και το news.gr, και τον οποίο αναφέρουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι ο υπολογισμός τους έγινε με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τα όσα ορίζει η νομοθεσία και οι εγκύκλιοι και επεσήμανε ότι το πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε σε μια περίοδο ακμής ενώ έχουμε μια κατάσταση οικονομικής παρακμής που θέτει σε αμφισβήτηση το κοινωνικό κράτος.

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι κάνει ότι είναι καλύτερο και ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν μεγάλα λόγια σε κακές εποχές. “Το θέμα είναι να λειτουργήσουμε και αν λειτουργήσουμε νομίζω ότι όλα θα είναι καλύτερα” ανέφερε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Παιδείας.

Επίσης ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν προσληφθεί 10.000 αναπληρωτές που θα προστεθούν στους 5000 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα απομείνουν περίπου 1000 κενά μετά τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι στους Λειψούς, όπου και παραβρέθηκε για τον αγιασμό, υπήρχαν 2 κενά σε καθηγητές αγγλικών λόγω άδειας κυήσεως και άνευ αποδοχών ενώ εξέφρασε τη φιλοδοξία να λειτουργήσουν την πρώτη μέρα του αγιασμού όλα τα σχολεία.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral