Υπ. Παιδείας: Αιφνιδιαστήκαμε θετικά από το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/05/2016 - 18:54 | Author: Newsroom

Γενικός γραμματέας υπ. Παιδείας: Αιφνιδιαστήκαμε θετικά από το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας

“Αιφνιδιαστήκαμε θετικά, σαν πολιτική ηγεσία, από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων να επιλέξει το συγκεκριμένο θέμα” δήλωσε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, σχολιάζοντας το κείμενο, σχετικό με τη αξία της φιλίας, πάνω στο οποίο κλήθηκαν να τοποθετηθούν -σήμερα, πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων- για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, οι υποψήφιοι που διεκδικούν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

“Το θέμα που έβγαλε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, γιατί εμείς δεν επεμβαίνουμε, είναι ένα θέμα αρκετά έξυπνο και καλό και επίκαιρο και στη δύσκολη στιγμή η φιλία είναι πολύ σημαντικό πράγμα” είπε ο κ. Παντής, μιλώντας στην εκπομπή “ΑΠΕριττα”. Σημείωσε δε ότι σε οργανωτικό επίπεδο “όλα πήγαν πολύ καλά, φτάσανε τα θέματα σε όλα τα εξεταστικά κέντρα, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα πουθενά και κάποια μικρά, που τα είδαμε επιτόπου, δεν είναι άξια λόγου”.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων από την επόμενη σχολική χρονιά, ο κ. Παντής διευκρίνισε ότι όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη θα μπορούν να παραμένουν μέχρι τις 4μμ σε όλα τα σχολεία, όχι σε επιλεγμένα σχολεία, όπως ήταν παλιά. “Πριν ήταν μόνο σε συγκεκριμένα σχολεία, εξειδικευμένα, τώρα γίνονται όλα τα σχολεία ολοήμερα, θα έχουν δηλαδή τη δυνατότητα, όταν μαζεύονται 14 μαθητές, που έχουν την ανάγκη, άμεσα να φτιάχνεται μία τάξη, όπου τα παιδιά θα μένουν μέχρι τις 4 μμ” ανέφερε.

Ο γγ του υπ. Παιδείας γνωστοποίησε ότι εντός των ημερών θα κατατεθεί πόρισμα της Επιτροπής που διεξάγει τον Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία. “Σύντομα από όσο ξέρουμε θα μας κατατεθεί το πόρισμα, υπάρχουν και παρεμβάσεις που γίνονται στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, που νομίζω μέσα στην εβδομάδα αυτή θα μας δοθεί το πόρισμα, υπάρχουν επιτροπές που δουλεύουν στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, υπάρχουν και συζητήσεις, που γίνονται στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του σχεδίου του ΟΟΣΑ, όλα αυτά αποτελούν μία σημαντικότατη βάση, πάνω στην οποία θα στηριχθεί η πρόταση του υπουργείου γι’ αυτό που ονομάζουμε μεταρρύθμιση” ανέφερε.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Καλή επιτυχία στους χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους που μπήκαν σήμερα στην μάχη των πανελλήνιων εξετάσεων ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω των social media.

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκίνησαν σήμερα είναι ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή των μαθητριών και των μαθητών που κοπίασαν για να φτάσουν ως εδώ. Είναι όμως σημαντικό να θυμόμαστε ότι καμιά μάχη, κερδισμένη ή χαμένη, δεν ορίζει, από μόνη της, τη συνολική πορεία της ζωής μας» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα όνειρα μας όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας. Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά που μπήκαν σήμερα στη δοκιμασία των εξετάσεων και στις οικογένειες τους. Είναι οι πρωταγωνιστές του αγώνα όλων μας για το μέλλον».

ΑΥΓΗ

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral