ΥΠ.Π.Ε.Θ.: Ξεκίνησε το πρόγραμμα του υπουργείου για τη νομική βοήθεια σε ανήλικους και νέους έως 35 ετών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/11/2016 - 15:31 | Author: Newsroom

Ξεκίνησε το πρόγραμμα του υπουργείου για την νομική βοήθεια σε ανήλικους και νέους ως 35 ετών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων
Ξεκίνησε από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το πρόγραμμα «Νομική Βοήθεια για Νέους-Legal Aid» για την περίοδο 2016-17.

Σκοπός του προγράμματος είναι η έμπρακτη νομική υποστήριξη ανηλίκων και νέων έως 35 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για συγκεκριμένες υποθέσεις ποινικών, αστικών, διοικητικών και εργατικών διαφορών.
Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς καλεί όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής ως Φορείς Υλοποίησης, έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016.
Μέσα από τον επικαιροποιημένο Οδηγό του Προγράμματος, η Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ., στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί με επιτυχία στις συνεχείς διαφοροποιήσεις της κοινωνικής πραγματικότητας, εντάσσει στις προτεραιότητές της την έμπρακτη νομική υποστήριξη των νέων για διαφορές που αφορούν προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων, ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας, υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων κλπ.
Το πρόγραμμα «Νομική Βοήθεια για Νέους-Legal Aid» αποτελεί κεντρική δράση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ. στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της νεολαίας.
Loading...
  • europalso

    ideascentral