Ιωάννινα 1.700 μαθητές σε μία μεγάλη αγκαλιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/10/2015 - 16:28 | Author: Newsroom

“Ιωάννινα, Ήπειρος 2021 – καν’ το να συμβεί”, ήταν το σύνθημα που φώναξαν οι μαθητές που άνοιξαν σήμερα τα χέρια για να αγκαλιάσουν το Κάστρο των Ιωαννίνων.

Πάνω από 1.700 μαθητές από τα σχολεία όλου του νομού με τον ενθουσιασμό, το κέφι και το χαμόγελο τους, έστειλαν το μήνυμα πως η διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, είναι υπόθεση των πολιτών.

“Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μαγικό. Ενώνουμε τα χέρια ενώνουμε δυνάμεις για να δείξουμε τι σημαίνει αλληλεγγύη, τι σημαίνει προσπάθεια. Όταν είμαστε όλοι μια γροθιά μπορούμε να κερδίζουμε. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου”, είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, απευθυνόμενος στα παιδιά. Δίπλα στον μοναδικό «καμβά» που συνθέτουν η λίμνη και το Κάστρο, οι εκατοντάδες μαθητές πρόσθεσαν την «πινελιά» του ενθουσιασμού, της αισιοδοξίας, της βεβαιότητας: Μπορεί να συμβεί!

“Σήμερα στέλνουμε το μήνυμα της νίκης. Τα Γιάννενα θα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Είναι ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι πολίτες αυτής της πόλης, ξεκινώντας από τους νέους, αγκαλιάζουν τη προσπάθεια για να γίνουμε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021”, είπε ο κ. Μπέγκας. Ο Δήμος Ιωαννιτών μπήκε στην κούρσα διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, επενδύοντας στον πολιτισμό, θεωρώντας τον ως μοχλό ανάπτυξης για το μέλλον μιας πόλης εξωστρεφούς, σύγχρονης, ευρωπαϊκής. Αλλά –όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος – “είναι επιλογή μας αυτή η υποψηφιότητα να μην είναι μόνο Γιάννενα αλλά να είναι Ήπειρος. Να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση να τονώσουμε την ελπίδα όλης της Ηπείρου, διεκδικώντας έναν όμορφο και σπουδαίο στόχο”.
Πηγή

Loading...
  • europalso

    ideascentral