ΙΝΕΔΙΒΙΜ: «Πιλοτική Εφαρμογή Διαδραστικής – Βιωματικής Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/04/2016 - 10:42 | Author: Newsroom

Παρουσίαση του έργου

«Πιλοτική Εφαρμογή Διαδραστικής – Βιωματικής Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης»

Το νέο έργο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ «Πιλοτική Εφαρμογή Διαδραστικής – Βιωματικής Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης» παρουσιάστηκε χθες, σε κοινή συνέντευξη τύπου, από τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, τη Διοίκηση της ΕΡΤ, κ.κ. Λάμπη Ταγματάρχη και Διονύση Τσακνή, και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ιδρύματος, κα Άννα Μαυρουδή.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση, 2014-2020», και αφορά στην παραγωγή και τηλεοπτική μετάδοση εκπαιδευτικού υλικού με δημιουργούς και πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές. Φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο και οδηγό για την εισαγωγή στην εκπαίδευση νέων και δημιουργικών τρόπων διδασκαλίας, μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων μορφών έκφρασης, όπως ο κινηματογράφος, τα οπτικοακουστικά έργα και τα ψηφιακά περιβάλλοντα.

Πιο συγκεκριμένα, η πιλοτική εφαρμογή θα περιλαμβάνει ένα εβδομαδιαίο τηλεοπτικό πρόγραμμα, αποτελούμενο από 18 ωριαία επεισόδια. Σε κάθεεπεισόδιο θα εξετάζεται ένα γνωστικό αντικείμενο που θα εισαγάγει κάθε φορά ένας έγκριτος πανεπιστημιακός, και συνολικά θα παραχθούν και θα παρουσιαστούν 36 μικρού μήκους ταινίες σε σχέση με 18 γνωστικά αντικείμενα.

Με τη βοήθεια ενός επιστημονικού συμβούλου και ενός επαγγελματία σκηνοθέτη, και με τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, οι ίδιοι οι μαθητές θα: γράφουν, σκηνοθετούν, παίζουν τους ρόλους, φτιάχνουν τα σκηνικά και τα κοστούμια, γράφουν τη μουσική και γυρίζουν μέσα σε δύο Σαββατοκύριακα μια πεντάλεπτη ταινία.

Στο τέλος, τα σχολεία θα επιβραβευτούν από Κριτική Επιτροπή και τους τηλεθεατές, αφού η εκπομπές θα είναι διαδραστικές, με τους τηλεθεατές να συμμετέχουν, να εκφράζουν τη γνώμη τους και να επιβραβεύουν τις προσπάθειες των μαθητών.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης

Τμήμα Σχεδιασμού Δράσεων

Τηλ.: 213 1314664

email: tm-sxdras@inedivim.gr

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral