Ημερίδα με θέμα «Κοινωνικό Σχολείο & Οικιακή Οικονομία» 22.11.2014

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/11/2014 - 20:27 | Author: Newsroom

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»

22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο θεσμός του »Κοινωνικού Σχολείου», οι παιδαγωγικές προσεγγίσεις και οι δράσεις του καθώς και οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών, οι ασθένειες που τις συνοδεύουν και το κάπνισμα στην εφηβεία, θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού ιδρύματος, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς σε θέματα που σχετίζονται με τις διαστάσεις, τη θεματολογία, αλλά και τις μεθοδολογικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις της ανάπτυξης των δράσεων του «Κοινωνικού Σχολείου».

Στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, θα μιλήσουν για το θεσμό του »Κοινωνικού Σχολείου», ενώ θέματα υγείας όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης, η πρόληψη των διατροφο -εξαρτώμενων ασθενειών και οι διατροφικές συνήθειες των εφήβων θα αναλυθούν Πανεπιστημιακούς και Ιατρούς.

Ο ΚαθηγητήςΠνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Παναγιώτης Μπεχράκης θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα έρευνας για την καπνιστική συμπεριφορά των εφήβων, τα μέτρα πρόληψης και το ρόλο της πολιτείας. Ιδιαίτερη αναφορά για το ρόλο του εκπαιδευτικού σε ότι αφορά την πρόληψη και την εξάρτηση τόσο του καπνίσματος όσο και των ουσιών κτλ. θα γίνει από κλινικούς ψυχολόγους .

Ο εξειδικευμένος ψυχολόγος από το «Χαμόγελο του Παιδιού, κος Στέφανος Αλεβίζος, θα αναλύσει το θέμα του σχολικού εκφοβισμού ενώ εκπρόσωπος από την εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης θα παρουσιάσει το θέμα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ».

Στο τέλος της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν καλές πρακτικές, από την προσέγγιση συναφών θεμάτων στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 9.00 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα).

Σας επισυνάπτουμε την πρόσκληση, το πρόγραμμα και την αφίσα της ημερίδας. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Δηλώσεις συμμετοχήςΕΔΩ

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral