Ιερώνυμος : «Όχι» στην αποκαθήλωση των εικόνων από τα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/05/2015 - 01:57 | Author: Newsroom

«Όχι» στην αποκαθήλωση των εικόνων από τα σχολεία και τα δημόσια κτήρια είπε με σαφήνεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας στο Άργος, όπου χοροστάτησε σε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τον πολιούχο και προστάτη της πόλης, Όσιο Πέτρο.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τόνισε ότι χάθηκαν οι αξίες και οι αρχές και υπογράμμισε: «οι αξίες δεν είναι στο σούπερ μάρκετ να πάμε να πάρουμε τρία κιλά. Θέλει αίμα, θέλει θυσία και αγώνα».

Ο κ. Ιερώνυμος έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν συμφωνεί με την «προοδευτική» αντίληψη της αποκαθήλωσης των ιερών εικόνων από τις σχολικές αίθουσες.

Ο Aρχιεπίσκοπος, αφού αναφέρθηκε στην απομάκρυνση από τις σχολικές αίθουσες των φωτογραφιών με τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης, από τους «προοδευτικούς» και τους «μοντέρνους», υπογράμμισε ότι, «υπάρχει σκέψη να κατέβει η εικόνα του Χριστού για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί οι μουσουλμάνοι και οι άλλοι όταν μπαίνουν βλέπουν τον εσταυρωμένο».

«Πού βρισκόμαστε; Και περιμένουμε λύση στο πρόβλημα; Όχι» τόνισε.

Συμπληρώνοντας σημείωσε: «όποια λύση και να βρεθεί, έξω αυτά θα είναι ασπιρίνη, που θα περάσει λίγο ο πόνος και μετά από δέκα ημέρες θα ξανάρθει πάλι. Αν δεν αλλάξουμε κι αν δεν ενωθούμε γύρω απ’ αυτή την θλίψη δεν θα θεραπευθούμε».

Loading...
  • europalso

    ideascentral