Ίδρυμα Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/09/2015 - 12:41 | Author: Newsroom

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στηρίζονται στα σύγχρονα παιδαγωγικά πρότυπα σύμφωνα με τα οποία τα παιδιά μαθαίνουν πιο εύκολα μέσα από τη δράση και το παιχνίδι.

Στοχεύουν στην ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών, της έμφυτης χαράς και περιέργειάς τους, προάγουν τη δημιουργικότητα και υποστηρίζουν την πεποίθηση «ο ενθουσιασμένος μαθητής είναι ο δραστήριος μαθητής».

Απευθύνονται σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων και είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις δυνατότητες ηλικίας των παιδιών. Η μελέτη, ο σχεδιασμός και υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων πραγματοποιείται από την παιδαγωγό – μουσειοπαιδαγωγό Ρία Μαρκουλάκη.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ:

Να γνωρίσουν οι μαθητές μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες βιωματικά:

§ την πολυδιάστατη προσωπικότητα του ανθρώπου, επαναστάτη πολιτικού, διπλωμάτη Ελευθέριου Βενιζέλου.

§ το μνημείο (σπίτι της Χαλέπας) που αποτελεί χώρο πολιτικής και κοινωνικής δράσης του Ελευθέριου Βενιζέλου σε διάφορες περιόδους και να υιοθετήσουν στάσεις υπευθυνότητας, σεβασμού και μέριμνας απέναντί του.

§ την καθημερινότητα εποχών που σημάδεψε η δράση του Ελευθέριου Βενιζέλου και να τη συγκρίνουν με το σήμερα, με βασικότερο στόχο όλων:

Να γεμίσει το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου στη Χαλέπα με ΗΡΕΜΑ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ

παιδικά πρόσωπα!!!

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Το κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο ένα σχολικό τμήμα την κάθε φορά (έως 30 παιδιά).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η συμμετοχή των μαθητών στα προγράμματα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Επειδή ο αριθμός των προγραμμάτων είναι περιορισμένος, τηρείται σειρά προτεραιότητας.

ΩΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Δευτέρα – Παρασκευή 09:30 – 11:30.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral