Η τροπολογία για τους “λιμνάζοντες” φοιτητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/08/2014 - 21:48 | Author: Newsroom

Όσοι φοιτητές έχουν δηλώσει συμμετοχή σε εξεταστική περίοδο κατά τα δύο προηγούμενα έτη θα μπορέσουν, επίσης, να συνεχίσουν τις σπουδές τους σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός κατέθεσε την σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για το Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία.
Επιπλέον, η τροπολογία προβλέπει ότι εξαιρούνται και διατηρούν μέχρι 30 Απριλίου 2015 την φοιτητική τους ιδιότητα όσοι φοιτητές
συμμετείχαν σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μία εξεταστική περίοδο κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη (2012-2013 και 2013-2014).
οφείλουν μόνο διπλωματική ή πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ.
Όπως είπε ο Α. Λοβέρδος, θα υπάρξει προσθήκη ώστε να μη χάσουν την φοιτητική τους ιδιότητα και όσοι δήλωσαν συμμετοχή σε εξεταστική περίοδο τα τελευταία δύο χρόνια.
Και οι τρεις κατηγορίες φοιτητών δικαιούνται να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα στις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου 2014 και του Φεβρουαρίου 2015.
Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη πρότεινε να θεωρείται ότι διαγράφονται όσοι δεν προσέλθουν να εγγραφούν για δύο συνεχή εξάμηνα.
Ο υπουργός Παιδείας, που παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση από τους «αιώνιους» φοιτητές, εκτίμησε ότι από τους περίπου 170.000 «λιμνάζοντες» φοιτητές περίπου 25.000 φοιτητές προσήλθαν σε εξετάσεις.
naftemporiki.gr
Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral