«Η «συνταγή» της ηγεσίας του Υπ. Παιδείας: Τη μία μέρα αντιμεταρρύθμιση, την άλλη μέρα αναστάτωση «

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/05/2015 - 14:20 | Author: Newsroom

Η «συνταγή» της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας: Τη μία μέρα αντιμεταρρύθμιση, την άλλη μέρα αναστάτωση

Ο βουλευτής του Ποταμιού και υπεύθυνος Παιδείας Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά την «ξαφνική» πρόθεση του Υπουργείου να ανακαλέσει τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών από τη Β’ βάθμια στην Α’ βάθμια εκπαίδευση.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όταν δεν κάνει αντιμεταρρυθμίσεις και δεν προωθεί την κομματοκρατία, «βρίσκει αφορμές» να δημιουργεί αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία. Αυτήν τη φορά αποδέκτες των «άγνωστων» προθέσεων του Υπουργείου είναι οι περίπου 4000 εκπαιδευτικοί οι οποίοι υποχρεωτικά μετατάχθηκαν το 2013, από τα Γυμνάσια και Λύκεια στα οποία υπηρετούσαν, σε δημοτικά σχολεία της ίδιας περιοχής ή και άλλων περιοχών. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με την πρόφαση της «θεραπείας των στρεβλώσεων» όπως αναφέρει σε σχετικό Δελτίο Τύπου, και επικαλούμενη για ακόμη μία φορά τον «διάλογο» που ποτέ μέχρι τώρα δεν έχουμε δει, προκαλεί αναστάτωση και ταλαιπωρία σε όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους. Στην πραγματικότητα με την προτεινόμενη ανάκληση των μετατάξεων, επιχειρεί να ανατρέψει τον οικογενειακό και οικονομικό προγραμματισμό των εκπαιδευτικών οι οποίοι πλέον έχουν οργανώσει τη ζωή τους στους νέους τόπους εργασίας τους.

Και αυτό η ηγεσία του Υπουργείου προτίθεται να το πράξει δίχως καν να ρωτήσει ποιοι από τους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να επιστρέψουν στη Β’ βάθμια, δίχως να λαμβάνει υπόψη τις παρούσες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και δίχως να λαμβάνει υπόψη τι θα γίνει με τη μοριοδότηση και τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες οι προηγούμενες οργανικές θέσεις έχουν καλυφθεί.

Επειδή όμως το κράτος έχει συνέχεια και επειδή οι εκπαιδευτικοί όπως και όλοι οι πολίτες δε μπορούν να πληρώνουν πάντοτε αυτοί τις αδυναμίες του συστήματος, το Υπουργείο πρέπει υπεύθυνα δίχως παλινωδίες να σκεφθεί τις ζωές και να διασφαλίσει τη δουλειά των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral