Η προϋπηρεσία είναι ξενιτιά που πρέπει να αποδοθεί στους δικαιούχους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/08/2014 - 09:29 | Author: Newsroom

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Το “e-mesara.gr” είχε δημοσιεύσει επιστολή συναδέλφου στις 18 Αυγούστουμε τίτλο: Κι όμως! Ο 3848/2010 θα έπρεπε να μην είχε ισχύ από το 2012!

Η επιστολή έγραφε:

«Δεν είμαι νομικός. Δάσκαλος είμαι. Διαβάζοντας όμως προσεκτικά τον μνημονιακό νόμο 3848/2010 της αλήστου μνήμη Διαμαντοπούλου, συμπεράνουμε ότι δύο χρόνια μετά τη δημοσίευσή του θα έπαυε να είχε ισχύ, καθώς από το 1ο του κιόλας άρθρο περιγράφει διαδικασία ΑΣΕΠ η οποία θα έπρεπε όμως να είχε γίνει μέσα σε δυο χρόνια.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Άρθρο 1

Διαγωνισμός του Α.Σ.Ε.Π.

Oι κενές θέσεις εκπαιδευτικών και οι λειτουργικές ανάγκες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλύπτονται από όσους συγκεντρώνουν βαθμολογία πάνω από τη βάση στο διαγωνισμό του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), όπως ορίζεται στις επόμενες διατάξεις.

Άρθρο 2

Διενέργεια του διαγωνισμού

1. Το Α.Σ.Ε.Π. προκηρύσσει και διενεργεί κάθε δύο έτη διαγωνισμό για την κατάρτιση πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα με σκοπό το διορισμό ή την πρόσληψή τους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Από το 2010 έως το 2014 δεν έγινε κανένας διαγωνισμός ΑΣΕΠ, άρα ο νόμος δεν θα έπρεπε να είχε ισχύ, αφού για το λόγο αυτό σταμάτησε το μέτρημα της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, μιας και είχε σκοπό ως το 2012 να γινόταν διαγωνισμός ΑΣΕΠ…

Ο ίδιος νόμος και πάλι για λόγους ΑΣΕΠ άφησε ανοιχτή την προϋπηρεσία στην Ειδική Αγωγή που συνεχίζει να προσμετράτε ακόμα και σήμερα!

Σίγουρα η ΔΟΕ αν πραγματικά πιστεύει στην κατάργηση του νόμου, ας το ψάξει λίγο παραπάνω…»

Αργά το απόγευμα ο κ. Λοβέρδος στη σελίδα του στο f/b έγραψε: «Μου εισηγούνται να ξεκλειδώσουμε τους πίνακες από το 2010 και μετά. Στελέχη της πολιτικής ηγεσίας αλλά και στελέχη του υπουργείου, με το σκεπτικό ότι το 2012 είχε προγραμματιστεί ΑΣΕΠ και δεν έγινε. Yπάρχουν επιχειρήματα υπέρ και κατά. H Δικαιοσύνη για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας 2010-2014 από τη μία, η ασφάλεια δικαίου από την άλλη. H σκέψη για το ξεκλείδωμα από το 2012 και μετά έχει και το επιπλέον επιχείρημα ότι δεν έγινε διαγωνισμός και άρα η προειδοποίηση του 2010 δεν ίσχυσε! Θα αποφασίσουμε μέσα στην εβδομάδα ( η γνώμη της ΔOE και της OΛME εκφράστηκε στη Βουλή) , και θα φέρουμε ρύθμιση στην ολομέλεια της Βουλής. Σε περίπτωση θετικής στάσης όμως θα πρέπει να συνδιαστεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για περίπου 10.000 προσλήψεις».

Τα δύο κείμενα σχετίζονται άμεσα και χαιρόμαστε που τα κείμενά μας και διαβάζονται και λαμβάνονται υπόψη!

Όπως φαίνεται ο «σκληρός» Λοβέρδος για άλλη μια φορά τα μαζεύει… Και πάει την προϋπηρεσία από το 2012 μα μετά…

Επειδή η άσκηση πιέσεων είναι πάντα σε καλό δρόμο, καλό θα είναι οι πιέσεις να συνεχιστούν…

Δεν κάνουμε εκπτώσεις με την προϋπηρεσία. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΟΛΗ, όση διανύθηκε από το 2010 και μετά.

Είναι προϋπηρεσία που δουλεύτηκε ανά την Ελλάδα και πρέπει να δοθεί…

Είναι κόπος, ταλαιπωρία, ξενιτιά που πρέπει να αποδοθεί στους δικαιούχους…

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral