Η «πρώτη των πρώτων» στις Πανελλήνιες, Νεφέλη Αγγελοπούλου μιλάει για την επιτυχία της

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/08/2014 - 02:36 | Author: Newsroom

Η κρητικής καταγωγής μαθήτρια, που «έσπασε όλα τα κοντέρ» στις πανελλήνιες, τέλειωσε το 7ο Λύκειο Αθηνών και έχει ως… πρώτη επιλογή το τμήμα Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιας και θέλει να ακολουθήσει την κλινική ψυχολογία.

Η Νεφέλη μιλώντας στο youpress, ανέφερε ότι δεν θυσίασε πολλά πράγματα προκειμένου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της, πέρα από τις αποκριάτικες και πασχαλινές διακοπές στην Κρήτη, καθώς επίσης και τον προσκοπισμό.

Παράλληλα, συμβουλεύει τους μαθητές που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις του χρόνου, να είναι ψύχραιμοι και να μην έχουν άγχος!

Από τη συζήτηση με τη Νεφέλη, διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα πολύ συνειδητοποιημένο και συγκροτημένο άτομο, με πολλές ανησυχίες και ξεκάθαρους στόχους!

Ομολογώ ότι η σκέψη που έκανα μετά από τη συζήτηση μου με τη Νεφέλη, ήταν ότι αυτή η χώρα πρέπει σίγουρα να επενδύσει στη νέα γενιά για να καταφέρει να ξεφύγει από το τέλμα που έχει εισέλθει.

Διαβάστε τη συνέντευξη:

1. Επέτρεψε μου να ξεκινήσουμε τη συζήτηση μας με την κλασική ερώτηση. Κατάφερες να συγκεντρώσεις 19.870 μόρια. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας σου Νεφέλη;

Δεν υπάρχει μυστικό της επιτυχίας … υπάρχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και στις γνώσεις σου και όσο λιγότερο άγχος γίνεται. Διαλέγεις πρόσωπα στα οποία στηρίζεσαι και κάνεις ότι καλύτερο μπορείς.

2. Πόσες ώρες διάβαζες καθημερινά;

Οι ώρες διαβάσματος εξαρτώνται για μένα τουλάχιστον από την διάθεση. Όταν έχεις διάθεση, διαβάζεις όσο μπορείς ενώ όταν δεν έχεις … είναι καλύτερο να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί … να γεμίσεις και να συνεχίσεις. Αλλιώς δεν αποδίδεις … Οι ώρες λοιπόν που διάβαζα δεν ήταν σταθερές κάθε μέρα.

3. Με τον τρόπο που είναι διαμορφωμένο το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια, για να καταφέρει ένας μαθητής αυτό που πέτυχες εσύ, ενδεχομένως να πρέπει να θυσιάσει αρκετά πράγματα. Θυσίασες κάτι Νεφέλη; Τι ήταν αυτό;

Γενικά δεν θυσίασα πολλά … οι βόλτες ήταν αναγκαίες για μένα για να μπορώ να συγκεντρωθώ στο διάβασμα. Αν ήξερα ότι δεν θα βγω, δεν μπορούσα να το αντέξω. Παρόλα αυτά θυσίασα τις συνηθισμένες αποκριάτικες και πασχαλινές διακοπές στην Κρήτη … όπως όλοι άλλωστε, καθώς και τον προσκοπισμό!

4. Όπως έχουμε ήδη διαβάσει εισάγεσαι σε Τμήμα Ψυχολογίας. Πάντειο ή Καποδιστριακό;

Επέλεξα το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο. Αυτή η επιλογή ήταν καθαρά για έναν λόγο. Το καποδιστριακό ασχολείται περισσότερο με την κλινική ψυχολογία την οποία εγώ θέλω να ακολουθήσω, ενώ η πάντειος ασχολείται με την κοινωνική ψυχολογία.

5. Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που σε ελκύει στη συγκεκριμένη επιστήμη;

Αρχικά η επαφή με τον άνθρωπο και η αίσθηση της προσφοράς στον ασθενή, καθώς και της βοήθειας προς αυτόν. Ύστερα δεν είναι μια σταθερή επιστήμη … διαρκώς εξελίσσεται και προσφέρει δυνατότητες εμβάθυνσης στον καθένα ο οποίος έχει όρεξη να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν την ψυχή του ανθρώπου … το πιο άγνωστο μέρος του.

6. Τέλος, τι θα συμβούλευες τους μαθητές που θα δώσουν την επόμενη χρονιά Πανελλήνιες;

Ψυχραιμία και όχι άγχος … στο μυαλό μας είναι όλα. Εμείς τα μεγαλοποιούμε ή τα αποδεχόμαστε όπως ακριβώς είναι!

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral