“Η πιο τιμητική αξιολόγηση, να προτιμούν το σχολείο της γειτονιάς οι μαθητές μου”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/03/2015 - 11:18 | Author: Newsroom

«Αν οι μαθητές μου, ελεύθεροι να διαλέξουν όποιο σχολείο επιθυμούσαν, εξακολουθούσαν να προτιμούν το σχολείο της δικής μας γειτονιάς, αυτό για μένα αποτελεί την πλέον τιμητική αξιολόγηση» ήταν τα λόγια του λυκειάρχη, Χ.

Μουραλάτου, που χθες δέχθηκε την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Α. Μπαλτά και του γ.γ. του υπουργείου Δ. Χασάπη. Τα λόγια του λυκειάρχη αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε εκπαιδευτικό, αλλά και συνάμα για τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καθώς θέτουν πολύ ψηλά τον πήχη της μεγάλης προσπάθειας που πρέπει να γίνει, ώστε να μην υπάρχουν νησίδες αριστείας, αλλά όλα τα δημόσια σχολεία να είναι άριστα.

  • Από τους Αμπελόκηπους, περιοχή που έχει πληγεί από την κρίση, ξεκίνησε τις επισκέψεις του σε σχολεία ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επισκέφθηκε το σχολείο που βρίσκεται σε γειτονιά των Αμπελοκήπων, ώστε να ενημερωθεί από πρώτο χέρι τι συμβαίνει όχι μόνο μέσα στις σχολικές αίθουσες, αλλά και έξω απ’ αυτές, στη γειτονιά που ζουν τα παιδιά. Το σχολείο βρίσκεται στην καρδιά μίας περιοχής που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης και φοιτούν 179 παιδιά. Ο Α. Μπαλτάς και ο Δ. Χασάπης συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, άκουσαν τις προτάσεις τους και ξεναγήθηκαν στους σχολικούς χώρους και στο εργαστήριο Φυσικής. Μάλιστα, ο Α. Μπαλτάς μπήκε και στην τάξη για μάθημα, όπου απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών.

Τέλος, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας γνωρίστηκε με τη συντακτική ομάδα των μαθητών που εκδίδουν την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε ο Α. Μπαλτάς, εφημερίδα «Πολυφωνία». Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις σε σχολεία.

ΑΥΓΗ

……………………………………………………………………………………………………………………………..

Ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς με μαθητές του 16ου ΓΕΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη υπουργού σε σχολείο στους Αμπελόκηπους

Στην πρώτη του επίσκεψη σε δημόσιο σχολείο ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς βρέθηκε στους χώρους του 16ου ΓΕΛ που βρίσκεται στην καρδιά των Αμπελοκήπων.

Τον υπουργό, που συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Χασάπης, υποδέχθηκε στον σχολικό χώρο που φοιτούν 179 παιδιά ο Λυκειάρχης Χαράλαμπος Μουραλάτος.

Ακολούθησε συνάντηση γνωριμίας με το εκπαιδευτικό προσωπικό του Λυκείου. Στη συζήτηση που ακολούθησε σε πολύ φιλικό και γόνιμο κλίμα ο υπουργός άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις των εκπαιδευτικών σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου καθώς και την γενικότερη περιγραφή της κατάστασης τόσο μέσα στις αίθουσες όσο και έξω από αυτές, στην γειτονιά που ζουν οι μαθητές. «Αν οι μαθητές μου, ελεύθεροι να διαλέξουν όποιο σχολείο επιθυμούσαν, εξακολουθούσαν να προτιμούν το σχολείο της δικής μας γειτονιάς, αυτό για μένα αποτελεί την πλέον τιμητική αξιολόγηση», ήταν τα λόγια του Λυκειάρχη.

Ο υπουργός ενημερώθηκε επίσης για την εξαιρετική σχολική εφημερίδα «Πολυφωνία», γνώρισε την συντακτική ομάδα των μαθητών, την οποία και κάλεσε να επισκεφτεί το υπουργείο.

Ακολούθησε ξενάγηση σε σχολικούς χώρους και στο εργαστήριο φυσικής. Τέλος ο υπουργός βρέθηκε σε μία σχολική αίθουσα όπου απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις σε σχολεία.

Loading...
  • europalso

    ideascentral