Η ΠΕΚ για το πρόβλημα στέγασης των αναπληρωτών στις Κυκλάδες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/09/2017 - 11:50 | Author: Newsroom

Παρά τις διακηρύξεις- υποσχέσεις των υπουργών Παιδείας για μόνιμους διορισμούς, για μία ακόμη χρονιά το υπουργείο παιδείας προχώρησε στις για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που υπάρχουν.

Περισσότερο όμως από οποιαδήποτε άλλη φορά, φέτος η εύρεση στέγης ειδικά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που προσελήφθησαν σε τουριστικές περιοχές αποτελεί δυσεπίλυτο ζήτημα. Ειδικότερα σε συγκεκριμένα νησιά των Κυκλάδων είτε η προσφορά στέγης είναι μηδαμινή, είτε οι αναπληρωτές καλούνται να καταβάλουν ενοίκια που ξεπερνούν το μισό και παραπάνω του μηνιαίου μισθού τους.

Η εξασφάλιση των στοιχειωδών συνθηκών για την αξιοπρεπή διαβίωση των εκπαιδευτικών πρέπει να αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και τις τοπικές αρχές, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται άλλωστε στο άρθρο 32 του Ν.4483/2017 για τη στέγαση των εκπαιδευτικών έτσι ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί απερίσπαστοι να επικεντρωθούν στο λειτούργημά τους.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Loading...
  • europalso

    ideascentral