• BANNERS LOGO

 • ad728x90 (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ)

 • Η παρενόχληση των μαθητών και το χτύπημα με τη σιδηρογροθιά

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔 Μάρτιος 8, 2016 στις 18:53 μμ

  Για αναίτια και απρόκλητη επίθεση, η οποία σε τίποτα δεν έχει να κάνει με την περίφημη κρητική φιλοξενία…
  μιλά το θύμα του επεισοδίου που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο κέντρο του Ηραλείου, μεταξύ ομάδας μαθητών από το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου Θεσσαλονίκης και άγνωστων ατόμων.

  Μιλώντας στο Cretalive, o εκπρόσωπος του πρακτορείου από τη Θεσσαλονίκη που διοργάνωσε την εκδρομή και ο οποίος ήταν αυτός που κατέληξε αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο, υπογραμμίζει ότι όλα συνέβησαν ουσιαστικά χωρίς κανένα λόγο, με τους μαθητές να δέχονται ουσιαστικά παρενόχληση από 7-8 άγνωστα άτομα, εκ των οποίων κάποια ήταν Ρομά και άλλοι αλλοδαποί…

  Επισημαίνει ακόμα ότι ο ίδιος, ο οποίος τραυματίστηκε στο στόμα, με αποτέλεσμα να χάσει δύο δόντια, από θαύμα γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς το -πισώπλατο- χτύπημα που δέχτηκε στο πρόσωπο, όπως του είπαν και οι γιατροί, πιθανότατα έγινε από σιδηρογροθιά και όχι από γυμνό χέρι.

  Στις δηλώσεις του είναι ξεκάθαρος στο ότι δεν υπήρχε καμία πρόκληση από την πλευρά των μαθητών που συνόδευε, αντιθέτως μάλιστα, «τα παιδιά έκαναν ότι μπορούσαν για να μην δοθεί συνέχεια»
  «Είχαμε προγραμματίσει μια βόλτα με τα πόδια στο κέντρο της πόλης» λέει ο ίδιος περιγράφοντας το πώς ξεκίνησε η ιστορία, «κάτι που προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό των εκδρομών».

  «Σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο, οι άγνωστοι, που πιθανότατα θέλησαν να…πουλήσουν μαγκιά, άρχισαν να παρενοχλούν τους μαθητές, υβρίζοντάς τους. Τότε εγώ με έναν ακόμα συνοδό που ήταν μαζί μου, θελήσαμε να τους απομακρύνουμε. Ενώ νομίζαμε ότι το επεισόδιο είχε λήξει καθώς οι …νταήδες άρχισαν να φεύγουν, ο άλλος συνοδός δέχεται ένα χτύπημα στην πλάτη κι εγώ στο πρόσωπο από κάποιον που ήρθε από πίσω μου», λέει ο κ. Κωνσταντίνος Αυγητίδης, ο οποίος οδηγήθηκε άμεσα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου οι γιατροί του είπαν ότι «από θαύμα γλίτωσε το κάταγμα στη γνάθο».

  Σύμφωνα με τον κ. Αυγητίδη, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, τα ίδια άτομα φέρονται λίγο νωρίτερα να είχαν παρενοχλήσει κι ένα ζευγάρι, επίσης στο κέντρο του Ηρακλείου, το οποίο επίσης βρέθηκε στο Νοσοκομείο.

  Ο εκπρόσωπος του Τουριστικού Πρακτορείου σπεύδει πάντως να υπογραμμίσει οτι τα παιδιά και οι καθηγητές, πέρα από το μελανό αυτό σημείο, πέρασαν πολύ ωραία στην επίσκεψή τους στην Κρήτη και πως δεν τίθεται θέμα δυσφήμησης του νησιού.

  «Η εκδρομή ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα απρόοπτα και φυσικά θα ξανάρθουμε» λέει στο Cretalive. Δεν παραλείπει να τονίσει τόσο τη συμπαράσταση που είχε στην περιπέτειά του αυτή, από τους εκπροσώπους του εδώ συνεργαζόμενου τουριστικού γραφείου και του ξενοδοχείου όπου διέμειναν, όσο και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και την αντιμετώπιση που είχε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, παρά τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν γενικά στο χώρο της Δημόσιας Υγείας
  Πηγή

 • ad300x250 (ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ KEIMENOY ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ)

 • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΩΣ ΑΡΘΡΑ

 • ADNOW

 • BANNER SLIDE BOTTOM

  Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site ! • greekteachers.gr
 • BANNER SIDEBAR 1

 • BANNER SIDEBAR 2

 • BANNER SIDEBAR 3

 • Παιδαγωγικά θέματα

  Περισσότερα άρθρα