Η παιδεία στο έλεος της ναφθαλίνης…

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/10/2017 - 18:00 | Author: Newsroom

Δυστυχώς το θέμα με τις στα του Αγρινίου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Κάθε μέρα σχεδόν σε ένα με δύο σχολεία κάποιοι έχουν ρίξει ναφθαλίνες. Η κατάσταση έχει ξεφύγει αφού πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με μεμονωμένα περιστατικά.

Γράφει ο Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος*
Το θέμα προκαλεί θλίψη, προβληματισμό και ερωτηματικά στη τοπική κοινωνία. Ιδιαιτέρως έχει προκαλέσει την αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς αισθάνονται ότι είναι κυριολεκτικά στο έλεος μιας συμμορίας που δρα ανενόχλητη για μεγάλο διάστημα και παραμένει ασύλληπτη.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό αφού πέρα από την αναστάτωση που προκαλεί στην ομαλή λειτουργία των και τις πολλές διδακτικές ώρες που χάνονται, η εισπνοή ναφθαλίνης είναι πολύ επικίνδυνη για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα σχολεία. Ιδιαιτέρως σε όσους έχουν ανεπάρκεια στο ένζυμο G6PD η ναφθαλίνη μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές επιπλοκές.
Για αυτό απευθύνω έκκληση προς την Ελληνική Αστυνομία να εντείνει τις προσπάθειες της, να κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εξιχνιαστεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι υπαίτιοι, ώστε να επανέλθει η ηρεμία και να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

*Καθηγητής Μαθηματικών [M.Sc]

agrinionews.gr

Έριξαν ξανά ναφθαλίνη σε σχολείο του Αγρινίου – Περιπολίες της αστυνομίας για να βρεθούν οι δράστες

Loading...
  • europalso

    ideascentral