Η Π.Ε.Α.Δ. για τους διορισμούς αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/04/2016 - 20:51 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283

Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-21014

του Ειρηνοδικείου Αθηνών

email:pead2014@gmail.

com.

Αρ. Πρωτ.:28

Αθήνα, 27-4-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας συγχαίρει κάθε αναπληρωτή που συνέβαλε στον αγώνα και στην απόσυρση της επίμαχης πρότασης ρύθμισης για τις προσλήψεις αναπληρωτών του επόμενου σχολικού έτους που θα παραβίαζε θεμελιώδη εργασιακά χιλιάδων συναδέλφων.

Η Π.Ε.Α.Δ αποδεικνύοντας ότι έχει φωνή και μάλιστα δυνατή βγήκε πιο δυνατή από αυτόν τον αγώνα. Ως αναγνωρισμένος και νόμιμος εκπρόσωπος των συναδέλφων αναπληρωτών, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα χωρίς δογματισμούς και αποκλεισμούς συναδέλφων συνέβαλε και θα συμβάλλει αποφασιστικά από εδώ και πέρα στη διαμόρφωση μιας δίκαιης πρότασης πρόσληψης μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Με σοβαρότητα, και σύνεση ,με λόγο και σκέψη που χαρακτηρίζονται από σοβαρό ήθος και ύφος που συνάδουν προς αυτό των εκπαιδευτικών λειτουργών είχαμε δια ζώσης συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας ,στις στάσεις εργασίας ,στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, παρεμβάσεις και συναντήσεις με μέλη της αλλά και με την υπεύθυνη παιδείας του κυβερνώντος κόμματος.

Καλούμε τους συναδέρφους να μην εφησυχάσουν αλλά να είναι σε εγρήγορση καθώς το θέμα του συστήματος διορισμού μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών παραμένει ανοιχτό και θα το βρούμε σε μικρό χρονικό διάστημα μπροστά μας..
Μοναδικός εχθρός μας είναι η παρατεταμένη αδιοριστία και οι μνημονικές περικοπές στην παιδεία. Απαιτούμε άμεση απόσυρση του εκτρωματικού νόμου 3848/2010.

Ζητούμε διάλογο και ένα δίκαιο για όλους σύστημα διορισμών αναπληρωτών που να περιλαμβάνει τους τρεις ( 3) ιστορικούς τρόπους διορισμού:

1.ΑΣΕΠ

2.προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας και όχι ευτελισμός της

3.παλαιότητα πτυχίου: Πρόκειται για μια άρση και αποκατάστασης της αδικίας που αφορά τους εκπαιδευτικούς που έχουν ΑΣΕΠ και προϋπηρεσία αλλά είχαν γραφτεί και στην επετηρίδα περιμένοντας διορισμό επί χρόνια με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο τους .Πρόκειται για εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στην ηλικία των 40 -60 χρόνων και το παρόν νομοσχέδιο τους καταδικάζει στην ανεργία και στο περιθώριο. να τεθούν στο περιθώριο.

Η Π.Ε.Α.Δ ενημερώνει επίσης ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσει εκδήλωση-συζήτηση με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από το χώρο της Παιδείας και με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, τη σύνθεση προτάσεων και διεκδικήσεων σχετικά με τα θέματα της Παιδείας-Αναπληρωτών και Διορισμών.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαμάντης Θεόδωρος

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεωργιάδου Αικατερίνη

Loading...
  • europalso

    ideascentral