Η Π.Ε.Α.Δ. για τις κρατήσεις στη μισθοδοσία των αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/06/2016 - 22:14 | Author: Newsroom

Θέμα: «Κρατήσεις στη μισθοδοσία των αναπληρωτών»

Κύριε Υπουργέ,

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας εκπ/σης για άλλη μια φορά καλείται να υπερασπιστεί τα δικαιώματα, αλλά κυρίως την αξιοπρέπεια των αναπληρωτών.

Η παρούσα διαμαρτυρία αφορά τoενδεχόμενο πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές που πληρούν τις προϋποθέσεις (με αναγνωρισμένη προϋπηρεσία άνω των 7 ετών) να δουν τον καταληκτικό μισθό τους να εξανεμίζεται λόγω της βίαιης προσαρμογής στα νέα μισθολογικά κλιμάκια.

Συγκεκριμένα, ενημερωθήκαμε ότι οι Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης θα προβούν σε κράτηση μισθοδοσίας με βάση το ν. 4354/15 και την ερμηνευτική εγκύκλιο (ΑΔΑ: ΩΛ9ΣΗ-ΟΝΜ / 6-5-2016) αναδρομικά από 1/1/2016 σε όσους αναπληρωτές είχαν καταταγεί από την υπηρεσία στο βαθμό Δ0 (προϋπηρεσία άνω των 7 χρόνων).

Το ποσό αυτό είναι σημαντικό για κάθε μήνα και η παρακράτησή του ουσιαστικά θα εξανεμίσει τον τελευταίο μισθό των αναπληρωτών, πριν τη λύση της σύμβασής τους. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα ορισμένοι να αδυνατούν οικονομικά ακόμη και να επιστρέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Ζητούμε: να αρθεί η αδικία που υπάρχει σχετικά με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών στη μισθολογική τους εξέλιξη και να αναγνωρίζεται πλήρως όλη η προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί στο δημόσιο σχολείο χωρίς πλαφόν.

Ζητούμε: να μη γίνει η παραπάνω παρακράτηση από το μισθό των αναπληρωτών, με δεδομένο ότι και η νομοθεσία (ν. 4354 16/12/2015, άρθρο 27) έχει προβλέψει σε αντίστοιχες περιπτώσεις ότι «κατατάξεις που έχουν πραγματοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο θεωρούνται νόμιμες και αποδοχές που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται».

Ως εκ τούτου, αναμένουμε άμεσα τις ενέργειές σας έτσι ώστε να αποφευχθεί μια ακόμη δοκιμασία για την οποία οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι ίδιοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί!

Οι ελαστικά εργαζόμενοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που αποδεικνύουν χρόνια τώρα ότι στελεχώνουν τα δημόσια σχολεία της χώρας με πολυεπίπεδο κόστος, δεν αποτελούν αναλώσιμα «υλικά» που δυνητικά οι κατά περίπτωση αρμόδιοι θα διαχειρίζονται «κατά το δοκούν».

Έχουν εργασιακά δικαιώματα και αυτά τα δικαιώματα η Π.Ε.Α.Δ. θα υπερασπίζεται σε κάθε περίπτωση!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαμάντης Θεόδωρος

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεωργιάδου Αικατερίνη

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral