Η ΟΛΜΕ για τις αλλαγές – τροπολογίες στο σύστημα πανελλαδικών και το Λύκειο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/11/2014 - 13:51 | Author: Newsroom

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2

Σχετικά με τις αλλαγές – τροπολογίες στο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων και το Λύκειο

Κύριοι Υπουργοί,

Κυρίες, Κύριοι Βουλευτές,

Το Υπ.

Παιδείας συνεχίζει την λογική των αποσπασματικών ρυθμίσεων μέσα σε ένα πλαίσιο αντιεκπαιδευτικών αλλαγών οι οποίες έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια.

Ο ν. 4186/13 που ψηφίστηκε το Σεπτέμβρη του 2013, παρά την αντίθεση όλων των εκπαιδευτικών φορέων, έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο στο λύκειο. Αυξήθηκε ο εξεταστικός φόρτος, καθώς συνδέονται όλοι οι βαθμοί του λυκείου με την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αυστηροποιήθηκαν οι όροι προαγωγής των μαθητών.

Επιπλέον, μέχρι σήμερα οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν γνωρίζουν ακόμα τις ομάδες σχολών και άλλα βασικά στοιχεία για να κάνουν τις επιλογές τους. Προωθείται η μείωση των επιλογών των μαθητών για τις σχολές που θα έχουν δυνατότητα να διαγωνιστούν, ενώ παράλληλα οι εμβαλωματικές λύσεις στο σύστημα των εξετάσεων και το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα απίστευτης προχειρότητας.

Αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η ανάγκη για τη ριζική αλλαγή του τρόπου πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και της θεσμοθέτησης εκπαιδευτικής αυτονομίας του λυκείου.

Ο Πρόεδρος Θ. Κοτσιφάκης Ο Γ. Γραμματέας Γ. Δεμερδεσλής

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral