Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον Θεοδόση Πελεγρίνη για θέματα Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/12/2015 - 08:26 | Author: Newsroom

Διαβάστε την ανακοίνωση: «Αντιπροσωπεία της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων επισκέφθηκε την Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 τον… Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόση Πελεγρίνη.

Η Πρόεδρος Μανταλένα Παπαδοπούλου, μαζί με τα στελέχη Κωνσταντίνο Καράμπελα, Αλέξανδρο Γεωργίου και Έλβις Παπανικόλα συζήτησαν μαζί του τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, καταθέτοντας τις προτάσεις και τις απόψεις της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Υφυπουργός μας ενημέρωσε σχετικά με τις δράσεις και προθέσεις του για τα καθήκοντά του στον τομέα της Ομογένειας, της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και των Μειονοτικών Σχολείων. Μας εξέφρασε την ανησυχία του για την επιτακτική πλέον ανάγκη περαιτέρω προσλήψεων μονίμων εκπαιδευτικών ώστε κανένα σχολείο να μην έχει κενά ειδικότερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Από πλευράς μας επιστήσαμε την προσοχή όσον αφορά στα μειονοτικά σχολεία ειδικά στη Θράκη, στις ανάγκες των σχολείων της Ομογένειας και την ανάγκη ελέγχου και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών εκεί. Καταθέσαμε στον κ. Υφυπουργό και του ζητήσαμε να μεταφέρει στον Υπουργό και την Επιτροπή για τον Εθνικό Διάλογο το κείμενο θέσεων και προτάσεων της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το οποίο προέκυψε κατόπιν συνάντησής μας με εμπλεκόμενους φορείς, προτάσεων των μελών μας και ψηφοφορία από το ανώτατο όργανο της Νεολαίας, την Εκτελεστική Επιτροπή. Το κείμενο αυτό αφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ελπίζουμε ο διάλογος για την Παιδεία να είναι πράγματι Εθνικός ώστε κάθε άποψη ή πρόταση να συζητηθεί με σοβαρότητα και ενδεχομένως να εισακουσθεί για να μην αποτελέσει αυτή τη φορά προσχηματικό διάλογο όπως με παλαιότερες κυβερνήσεις . Δεσμευθήκαμε εκατέρωθεν να διατηρήσουμε δίαυλο επικοινωνίας και θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε εγγράφως τις προτάσεις μας.»

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral