Η νέα σύνθεση του υπουργείου παιδείας έρευνας και θρησκευμάτων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/11/2016 - 13:36 | Author: Newsroom

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

: Κωνσταντίνος

Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας: Κωνσταντίνος Φωτάκης

Υφυπουργός: Δημήτριος Μπαξεβανάκης

Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Ζουράρις

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠ.Π.Ε.Θ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
alt

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
30 Ιουλίου 1947 στην Κωνσταντινούπολη.
Επάγγελμα:
Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σπουδές:
Πανεπιστήμια Lancaster, Cambridge και Λονδίνου από όπου έλαβε το διδακτορικό του.
Ερευνητής και διδασκαλία στο Cambridge, Harvard, Boston University, Istanbul Teknik Universitesi, Πανεπιστήμιο Πατρών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Dibner Institute for the History of Science, Chemical Heritage Foundation, Centre Alexandre Koyre.
Διετέλεσε:
Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Ιστορικών Αρχείων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (www.phs.uoa.gr/dlab ) (1995-2014)
Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών (www.archive.uoa.gr). (2014-2014)
Είναι:
Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννου Σ. Λάτση (www.latsis-foundation.org). (2005- )
Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Ανθρωπιστικών Επιστημών (www.rchumanities.gr) (2015- )
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά, Γαλλικά, Τουρκικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
Μέλος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου Βοηθών Επιμελητών 1980-1981.
Μέλος διαφόρων επιτροπών για θέματα εκπαίδευσης του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και ΣΥΡΙΖΑ.
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 1982-1986.

Επίσης…

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Θεωρητική Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Lancaster. Επίσης έχει σπουδάσει στο Cambridge University ενώ είναι διδάκτωρ του Τμήματος Φυσικής του Βρετανικού Πανεπιστημίου Imperial College. Στο ΕΜΠ διορίστηκε ως dozent Privat στα Τμήματα Φυσικής, αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και στη συνέχεια της Αθήνας. Από το 1994 είναι Καθηγητής του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του ΕΚΠΑ. Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού και υπεύθυνος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα Υπήρξε μεταξύ άλλων πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου. Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιωάννη Λάτση Κοινωφελές Ίδρυμα και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κέντρου Έρευνας για τις ανθρωπιστικές επιστήμες με έδρα την Αθήνα.
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΩΤΑΚΗΣ
alt
O Κώστας Φωτάκης έλαβε το Πτυχίο του από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1973 και το Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χημειοφυσική (Chemical Physics) από το Πανεπιστημίο του Εδιμβούργου το 1977.

Το 1984 ήλθε ως αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και το 1989 έγινε καθηγητής. Διετέλεσε Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (1994-96), Μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΓΣΕ) (1997-2001) και Διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λειζερ (ΙΗΔΛ/ΙΤΕ) από το 1997 έως το 2013.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν την Φωτοφυσική και Φασματοσκοπία Λέιζερ, τα Συστήματα Λέιζερ και τις Εφαρμογές για Επεξεργασία και Ανάλυση υλικών.
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ
alt
Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Σπούδασε στο ΕΜΠ και εργάζεται στο 1ο Λύκειο Πύργου ως εκπαιδευτικός της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Συμμετέχει ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο της Παιδείας. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας καθώς και αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ). Δραστηριοποιείται στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού μας από το 2006 με τη νομαρχιακή κίνηση «Ηλεία των Πολιτών» και από το 2010 με την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας».
Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015.
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ
alt
Γεννήθηκε το 1940.
Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Νομικά στη Θεσσαλονίκη και Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι, όπου συμμετείχε στο κίνημα του Μαΐου του 1968. Είναι από τους πλέον αναγνωρίσιμους διανοούμενους Ελληνες και δίδαξε Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι στο Πανεπιστήμιο Vincennes από το 1969.
Διετέλεσε και πρώην εκδότης της εφημερίδας «Μακεδονία». Είναι εξέχων ομιλητής της ελληνικής θέσης στο θέμα της ονοματοδοσίας της Μακεδονίας και μπήκε στην πολιτική από νεαρή ηλικία ως μέλος του ΚΚΕ. Το 2009, μαζί με τον Στέλιο Παπαθεμελή, ίδρυσε το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο και στη συνέχεια ίδρυσε το κόμμα Πυρίκαυστος Ελλάς, το οποίο συνεργάστηκε εκλογικά με τους ΑνΕλ.
Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και επανεκλέγεται στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Loading...
  • europalso

    ideascentral