Η νέα ρύθμιση για την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/08/2017 - 17:17 | Author: Newsroom

Ο υπουργός Παιδείας, κ , θα αποφασίσει που θα εγκατασταθεί η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του , παρά τον σάλο που προκάλεσε η αρχική απόφαση του να ανατρέψει την επιλογή της συγκλήτου του πανεπιστημίου.

Απόστολος Λακασάς

Τελικά ο κ. Γαβρόγλου δεν κάνει πίσω και διατηρεί το δικαίωμα να ορίσει εκείνος την έδρα της σχολής, αγνοώντας τις ακαδημαϊκές αποφάσεις του ίδιου του ιδρύματος.

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα δημιουργηθεί Πολυτεχνική Σχολή με τρία τμήματα μηχανικών σε Χίο, Σάμο και Σύρο και η σύγκλητος του πανεπιστημίου είχε αποφασίσει δύο φορές η έδρα της να οριστεί στη Σύρο. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η «Κ», ο κ. Γαβρόγλου ανέτρεψε την απόφαση και όρισε την έδρα στη Σάμο.

Η απόφαση προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, κ. Νίκου Συρμαλένιου και κ. Αντώνιου Συρίγου, οι οποίοι απείλησαν να μην ψηφίσουν τη ρύθμιση, αν δεν αλλάξει η απόφαση για τον ορισμό της έδρας.

Παρότι ο ίδιος το αρνείται, η απόφαση αποδίδεται και στον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, ο οποίος ως πανεπιστημιακός θα όφειλε να σέβεται τις αποφάσεις των ΑΕΙ αλλά είναι και βουλευτής Σάμου.

Η «Κ» παρουσιάζει τη νέα ρύθμιση που λέει ότι ο υπουργός Παιδείας θα αποφασίσει για την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

kathimerini.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral