Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/08/2016 - 04:14 | Author: Newsroom

Μετά την ήττα των εξτρεμιστικών δυνάμεων όπως η ISIS, έχουν αρχίσει να ξετυλίγονται συνωμοτικά σχέδια. Η τελευταία επέμβαση της Τουρκίας στο συριακό έδαφος, στην πόλη Jarablus, αποτελεί συνέχεια της παλιάς/νέας αυτοκρατορικής πολιτικής της.

Είναι, επίσης, ένα σχέδιο κατάληψης συριακού εδάφους, υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, δηλαδή της… ISIS. Ωστόσο, το αληθινό σχέδιο της Τουρκίας είναι η καταπολέμηση του δημοκρατικού πλάνου, που ξεκίνησε από το Λαϊκό Συμβούλιο της Συρίας, για την επίλυση της συνεχιζόμενης κρίσης στη χώρα. Στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει σύγκρουση μεταξύ των διαφόρων συνιστωσών της συριακής κοινωνίας.

Οι υπογράφοντες, με ισχυρή πίστη στη δημοκρατία και την επιθυμία να διασφαλίσουμε και να προστατεύσουμε την ακεραιότητα του συριακού εδάφους, καταδικάζουμε την κατοχή αυτή του συριακού εδάφους από το τουρκικό κράτος. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στο τουρκικό καθεστώς, προκειμένου αυτό να σταματήσει την επέμβαση του στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και να ζητήσει την άμεση απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τη χώρα.
Καλούμε, επίσης, τις εθνικές δημοκρατικές δυνάμεις να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αποτρέψουν τις σοβινιστικές δυνάμεις από την προσπάθειά τους να σπάσουν την ισχυρή εθνική μας ενότητα. Επιπλέον, κάνουμε έκκληση σε όλες τις δυνάμεις στο Κουρδιστάν να φέρουν εις πέρας την εθνική τους υποχρέωση έναντι στο συριακό λαό, και ειδικά στη Rojava – Βόρεια Συρία, και να δείξουν τη πρέπουσα προσοχή απέναντι σε αυτή τη συνωμοσία.
Η παρεμπόδιση του δημοκρατικού έργου στη Συρία μπορεί να αποβεί εις βάρος της δημιουργίας μιας ενιαίας, δημοκρατικής Συρίας και η στήριξη αυτών των τρομοκρατικών ομάδων θα καταστρέψει τις ελπίδες και τις προσδοκίες του συριακού λαού. Πρέπει, επομένως, ο συριακός λαός να σταθεί ενάντια στην τουρκική κατοχή και να παραμείνει ενωμένος εναντίον της.

Κόμματα Κουρδικής Εθνικής Συμμαχίας στη Συρία:

Κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης – Συρία (Yekîtî)

Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα – Συρία (KDP)

Κουρδικό Αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα – Συρία

Μεταρυθμιστικό Κίνημα – Συρία

Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα Συμφιλίωσης – Συρία

Κόμματα Δημοκρατικής και Αριστερής Συμμαχίας στη Συρία:

Ανανεωτικό Κίνημα Κουρδιστάν – Συρία

Κουρδικό Αριστερό Κόμμα – Συρία

Κόμμα Πρασίνων Κουρδιστάν

Κόμμα Αλλαγής Κουρδιστάν

Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν

Κόμματα Κινήματος Δημοκρατικής Κοινωνίας:

Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD)

Φιλελεύθερη Ένωση Κουρδιστάν

Κόμμα Εθνικής Πορείας Κουρδιστάν

Ελεύθερη Εθνική Ένωση – Rojava

Κουρδικό Κομμουνιστικό Κόμμα

Δημοκρατικό Κόμμα Ειρήνης Κουρδιστάν

Δημοκρατικό Κόμμα Κουρδιστάν KDP – Συρία

ΠΗΓΗ: https://olympia.gr/2016/08/31/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4/#more-646961
Loading...
  • europalso

    ideascentral