Η κυβέρνηση σπάει κάθε ρεκόρ ασυναρτησίας με το 23% ΦΠΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/10/2015 - 16:30 | Author: Newsroom

Κάθε ρεκόρ ασυναρτησίας έχει καταρρίψει η κυβέρνηση στο θέμα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική Εκπαίδευση. Ξεκίνησε βάζοντάς το στο μνημόνιο, αλλά όταν προεκλογικά ξεσηκώθηκε το σύμπαν, άρχισε να λέει διάφορα «παλαβά» του τύπου «οι δανειστές το επέβαλαν». Και όταν η Κομισιόν αποκάλυψε ότι η Αθήνα το επέλεξε, αντί για 23% ΦΠΑ στο μοσχαρίσιο κρέας, βγήκε ο Αλέξη Τσίπρας και είπε «παρακαλώ την υπηρεσιακή κυβέρνηση να το αποσύρει, θα βρούμε άλλο ισοδύναμο μέτρο»

Μετά τις εκλογές άρχισαν να ψάχνουν και να μη βρίσκουν ισοδύναμο. Κατέληξαν, λοιπόν, στο 6% για τα φροντιστήρια και στο 13% για τα ιδιωτικά σχολεία. Κάπου εκεί άρχισε να χάνει ¨στροφές» ο υπουργός Παιδείας και να υποστηρίζει ότι οι αυξήσεις είναι «πενταροδεκάρες», ότι όσοι στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά είναι «εύποροι» και ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που κάνει το ίδιο, «εύπορος είναι»

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο Επίτροπος Μοσκοβισί και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει διαβάθμιση στο ΦΠΑ. Ή 23% παντού ή μηδέν. Οπότε επανήλθε ο Νίκος Φίλης για να πει ότι προτιμά να μπει 23% σε μια κοινωνική ομάδα «ευπόρων», παρά 23% σε όλους τους Έλληνες -για παράδειγμα, με την επιβολή 23% στο κρέας.

Το αλαλούμ συνεχίστηκε, με το υπουργείο Οικονομικών να διοχετεύει σενάρια για αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας σε όλα τα αυτοκίνητα -ακόμη και σε όσα εξαιρούσε το κράτος τα προηγούμενα χρόνια. Νέος πανικός στην αγορά και πάλι…πίσω Γιάννη τα καράβια...

Σήμερα, πέντε εβδομάδες μετά τις εκλογές, το πράγμα φαίνεται πως ξαναγυρνά στην επιβολή 23% στο μοσχαρίσιο κρέας. Εκεί, δηλαδή, που η κυβέρνηση είχε πει «όχι» εξαρχής. Αλλά ας μην το δέσουμε κόμπο. Η γελοιότητα πιθανώς δεν τέλειωσε ακόμη…

Loading...
  • europalso

    ideascentral