Η Κινέζικη Πρεσβεία για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/01/2018 - 07:15 | Author: Newsroom

Η Κινέζικη Πρεσβεία στην Ελλάδα εκφράζει τη θερμή υποστήριξη της Λ.Δ. της Κίνας στην πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για τη δημιουργία του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής

Ο κ. ZhangZhan, Μορφωτικός Ακόλουθος της Κινέζικης Πρεσβείας στην Ελλάδα, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών και Αναπληρωτή Πρύτανη του ΤΕΙ Αθήνας Καθηγητή κ. Παναγιώτη Καλδή με τη συμμετοχή του Επ. Καθηγητή κ. Αριστείδη Κοντογεώργη, Υπεύθυνου Διεθνών Ανταλλαγών και Συνεργασίας με τα Πανεπιστήμια της Λ.Δ. της Κίνας του ιδίου Ιδρύματος.
Ο κ. Zhan εξέφρασε τη θερμή υποστήριξη της χώρας του στην πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για τη δημιουργία του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής, που προέρχεται από την απορρόφηση του ΤΕΙ Αθήνας και του ΤΕΙ Πειραιά.
Ο Μορφωτικός Ακόλουθος ευχαρίστησε τους κ.κ. Καλδή και Κοντογεώργη, όπως και τους δεκάδες Κινέζους και Έλληνες πανεπιστημιακούς, για τις ιδιαίτερα εποικοδομητικές προσπάθειές τους στην ανάπτυξη σταθερών δεσμών ακαδημαϊκής κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Υπενθυμίζει ότι αυτές ξεκίνησαν το 2016 με την πρόσκληση 30 Κινέζικων πανεπιστημίων από την επαρχία Zhejiang, στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας από τον τότε Πρόεδρο του Ιδρύματος Καθηγητή Μιχάλη Μπρατάκου, παρουσία του Κινέζου Πρέσβη κ. Zou Xiaoli και την υπογραφή δεκάδων διμερών πρωτοκόλλων συνεργασίας έκτοτε, όπως και την υλοποίηση επιλεγμένων δραστηριοτήτων αμοιβαίου οφέλους.
Η Πρεσβεία της Λ.Δ. της Κίνας στην Ελλάδα εκτιμά ότι το νέο Πανεπιστήμιο θα προσελκύσει νέες κινέζικες συνεργασίες και ότι θα συνδράμει σ΄αυτό.
Ακόμη, θεωρεί ότι η επιτυχής λειτουργία του νέου Ιδρύματος θα συνεισφέρει με ισχυρή τεχνογνωσία στην αναπτυξιακή διαδικασία, τόσο της χώρας, όσο και διεθνώς, αποτελώντας αναβαθμισμένο πόλο ακαδημαϊκής καινοτομίας και έρευνας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral