Η ιδιωτική εκπαίδευση είναι παθογένεια για τον ΣΥΡΙΖΑ.- Απάντηση ΟΙΕΛΕ στον ΣΙΕΙΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/01/2015 - 20:00 | Author: Newsroom

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΙΕΛΕ

Ο ΣΙΕΙΕ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Πριν από λίγο διαβάσαμε με έκπληξη Δελτίο Τύπου του ΣΙΕΙΕ σχετικό με την δημοσίευση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την εκπαίδευση σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Δεν μας αφορά η επίθεση του ΣΙΕΙΕ στο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την ταύτιση της φρασεολογίας του ΣΙΕΙΕ με την κυβερνητική προπαγάνδα τρομοκράτησης της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μην ανατραπεί η κοινωνιοκτόνος πολιτική των Μνημονίων.

Η διαφορά μας από τον ΣΙΕΙΕ μπροστά στην εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου είναι φανερή σε κάθε πολίτη. Η Ομοσπονδία μας έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα κόμματα και θα δημοσιεύσει τις επόμενες ημέρες αναλυτικά τις θέσεις τους για την ιδιωτική εκπαίδευση, έτσι ώστε οι συνάδελφοί μας να ενημερωθούν πλήρως και με δημοκρατικούς όρους για τις προγραμματικές δεσμεύσεις όλων των παρατάξεων για τον κλάδο μας. Αντιθέτως, ο ΣΙΕΙΕ έχει μετατραπεί σε προεκλογικό Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύοντας περίτρανα ότι αυτός – κι όχι αυτοί που συστηματικά λασπώνει – αποτελεί κρατικοδίαιτη συντεχνία που τρέμει το τέλος των πολιτικών της προστατών και των προνομίων που εδώ και μια τετραετία απολαμβάνει εις βάρος χιλιάδων εκπαιδευτικών και της κοινωνίας.

Οφείλουν να αντιληφθούν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών ότι το πάρτι της ασυδοσίας και της αυθαιρεσίας φθάνει στο τέλος του. Αρκετά έχει στοιχήσει στη χώρα, στη κοινωνία και στην ιδιωτική εκπαίδευση η εγκαθίδρυση ενός μεσαιωνικού καθεστώτος πλήρους αδιαφάνειας στα ιδιωτικά σχολεία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη του σημείου κινδύνου που έχουν φέρει την εκπαίδευση της χώρας άφρονες κυβερνητικοί λειτουργοί και ορισμένοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης από το πάγωμα της αντιστοίχισης του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων, λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Στόχος της ΟΙΕΛΕ δεν είναι, όπως ψευδώς για μία ακόμη φορά αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΙΕΙΕ, η κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. (Παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα του καταστατικού). Την ιδιωτική εκπαίδευση, ως τμήμα του ενιαίου εκπαιδευτικού συστήματος που λειτουργεί με βάση το Σύνταγμα της χώρας, την έχουν καταργήσει ο ΣΙΕΙΕ και οι πολιτικοί του συνοδοιπόροι. Η πολιτική και η επιστημονική δουλειά της Ομοσπονδίας εδώ και χρόνια είναι καταγεγραμμένη δημόσια και έχει ως κεντρικό στόχο τη πιστοποίηση της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος και τη νομιμότητα στη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Εν κατακλείδι δεν θα παρακολουθήσουμε άλλο την υστερική και πανικόβλητη κατρακύλα του ΣΙΕΙΕ που έχει μεταβληθεί από κοινωνικό εταίρο σε κομματικό παρακολούθημα. Τον κρίνουν οι χιλιάδες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και η ελληνική κοινωνία.

ΟΙΕΛΕ

Η ανακοίνωση Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων

«Με τίτλο Εκπαίδευση για λίγους. Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ της μνημονιακής εκπαιδευτικής πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε τον στραγγαλισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε περίπτωση εκλογικής νίκης του».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «το κείμενο αυτό αντιγράφει, σχεδόν αυτολεξεί, τις παραληρηματικές συντεχνιακές θέσεις της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ και υπόσχεται την υλοποίηση του καταστατικού σκοπού της, δηλαδή την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης! Είναι ένα πρώτο βήμα προς την εφαρμογή του σοβιετικού κοινωνικού ιδεώδους που ονειρεύονται μερικοί! Γι’ αυτό και αποτελεί μνημείο ειλικρίνειας των επιδιώξεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που διεκδικεί τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές και το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, «η ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί παθογένεια, η οποία θα εξαλειφθεί μέσω της αναβάθμισης και ουσιαστικοποίησης της δημόσιας». Με άλλα λόγια κατάργηση του δικαιώματος των γονέων στην επιλογή εκπαίδευσης για τα παιδιά τους ή, στην καθομιλουμένη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει το άρθρο 14 (μόνο;) του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση συνεχίζει με τα εξής:

«Ποιον θεωρεί ότι κοροϊδεύει η Επιτροπή Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκεκριμένη νηπιώδη διατύπωση, ότι δήθεν η ιδιωτική εκπαίδευση «θα εξαλειφθεί μέσω της αναβάθμισης και ουσιαστικοποίησης της δημόσιας»; Και άλλοι το επιχείρησαν παλαιότερα και το μόνο που κατάφερναν με επιτυχία, χωρίς όμως το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, ήταν να μετατρέψουν με διοικητικά μέτρα την κρατική εποπτεία επί της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε αστυνομική επιτήρηση!

Εν τω μεταξύ η ιδιωτική εκπαίδευση δρέπει τους καρπούς των επιτυχιών της στα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων, σε διεθνείς διαγωνισμούς και αξιολογήσεις, ενώ η δημόσια εκπαίδευση αγκομαχάει υπονομεύοντας και όσους άξιους εκπαιδευτικούς της δεν έχει ακόμη καταβροχθίσει. Η «παθογένεια» της ιδιωτικής εκπαίδευσης φταίει για την κατάσταση στην οποία οδήγησε το δημόσιο σχολείο ο συντεχνιασμός; Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ στραγγαλίσει τα ιδιωτικά σχολεία, η δημόσια εκπαίδευση θα γίνει καλύτερη;

Όχι, βέβαια! Μόνον οι εθελοτυφλούντες δεν το βλέπουν».

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral