«Η ιδεοληψία, πυξίδα του Υπ. Παιδείας στις αλλαγές στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/04/2016 - 00:30 | Author: Newsroom

Ο Συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεωντης Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας, καθηγητής, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, πυξίδα του Υπουργού Παιδείας στις αλλαγές στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση είναι μόνο η ιδεοληψία του.

Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, η ιδιωτική εκπαίδευση κινδυνεύει να γίνει απειλούμενο με εξαφάνιση είδος στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης επιλέγει να τοποθετείται για τη σκοπιμότητα των προωθούμενων αλλαγών με γενικεύσεις και παραδοξότητες. Χαρακτηρίζει συλλήβδην τα κέντρα ξένων γλωσσών ‘’γαλέρα, μαύρη εργασία’’ και πολλά ιδιωτικά σχολεία ‘’μικρομεσαίοι πειρατές’’.

Όσον αφορά στις αντιρρήσεις μας για την υποτιθέμενη μεταρρύθμιση ο κ. Φίλης ισχυρίζεται ότι ‘’επαναφέρουμε τις βασικές διατάξεις νόμου της Νέας Δημοκρατίας του 1977’’ (!).

Χαιρόμαστε που ύστερα από σχεδόν σαράντα χρόνια ο κ. Φίλης θυμάται και αναγνωρίζει την αρτιότητα ενός νόμου της Νέας Δημοκρατίας. Λυπούμαστε όμως γιατί δεν βρισκόμαστε πλέον στη δεκαετία του ’70 και γιατί οι γενικεύσεις του είναι επικίνδυνες. Έτσι μαζί με τα ξερά αναπόφευκτα θα καούν και τα χλωρά».

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral