Η Ευγενία Βαμβακά στα Ειδικά Δημοτικά Αγίου Δημητρίου, Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Κορυδαλλού και Περάματος

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/09/2014 - 16:52 | Author: Newsroom

Η βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφθηκε την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου τα Ειδικά Δημοτικά…Σχολεία Αγίου Δημητρίου, Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Κορυδαλλού και Περάματος.

Κατά την επίσκεψή της παρακολούθησε τον Αγιασμό και είχε τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με μαθητές και γονείς των ειδικών σχολείων και να ενημερωθεί για τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση.

Η κα Βαμβακά συναντήθηκε και με τους Διευθυντές των εν λόγω σχολείων καθώς και με τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων από τους οποίους ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς τα ειδικά σχολεία καλύπτουν τις ανάγκες μιας ευαίσθητης ομάδας μαθητών που για την ομαλή λειτουργία τους απαιτούν πέρα από τις συνήθεις ειδικότητες και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στις πολιτικές υποβάθμισης της Ειδικής Εκπαίδευσης, όπως αυτές υλοποιούνται μέσα από τα ψηφισθέντα νομοσχέδια της συγκυβέρνησης, αποκλείοντας μεγάλη πλειονότητα των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τη δημόσια δωρεάν παιδεία, καθώς οι δομές ειδικής εκπαίδευσης και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες της συρρικνώνονται επικίνδυνα.

«Τα άτομα με αναπηρία, τα παιδιά των ειδικών σχολείων,» δήλωσε η βουλευτής, «έχουν το ρητά θεσπισμένο στο Σύνταγμα δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και της ομαλής ένταξής τους στην κοινωνία.»

«Γνωρίζω το σημαντικό έργο που επιτελείτε προς αυτή την κατεύθυνση, κάτω από ομολογουμένως πολύ δύσκολες συνθήκες καθώς και τους αγώνες που δίνεται για την ομαλή λειτουργία των σχολείων» είπε η κ. Βαμβακά.

«Να γνωρίζετε ότι και εγώ προσωπικά αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε δίπλα σας και σας στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις. Αγωνιζόμαστε μαζί σας, όπως κάνουμε χρόνια τώρα, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που πλήττουν την ειδική αγωγή-εκπαίδευση».

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral