Η επιλογή του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/01/2016 - 13:19 | Author: Newsroom

Για πρώτη φορά, στη νεώτερη ιστορία της εκπαίδευσης, οι διευθυντές και υποδιευθυντές των γυμνασίων, λυκείων και εργαστηριακών κέντρων κλήθηκαν να επιλέξουν με την ψήφο τους τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας ήταν άψογη και τα αποτελέσματα είναι ήδη γνωστά. Οι συνάδελφοι με εμπιστεύτηκαν και με ανέδειξαν στην πρώτη θέση με ποσοστό ψήφων 35,23%.

Είναι για μένα η σημαντικότερη διάκριση στην τριανταδυάχρονη εκπαιδευτική μου διαδρομή. Είναι η αναγνώριση ότι μπορώ να ανταποκριθώ καλύτερα στον διοικητικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο του διευθυντή εκπαίδευσης.

Σέβομαι απολύτως την επιλογή του καθενός εκλογέα, αισθάνομαι ωστόσο ιδιαίτερα την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όσους με ψήφισαν εκτιμώντας τη στάση και την προσφορά μου, στην τάξη, στο συνδικαλισμό , στην εκπροσώπηση του κλάδου και στα διευθυντικά μου καθήκοντα των τελευταίων χρόνων.Γνωρίζω τον καθημερινό μόχθο των καθηγητών και το σπουδαίο έργο που γίνεται στα σχολεία.

Χρειάζονται την αρωγή της πολιτείας και της διοίκησης αφού ‘’αυτοί είναι οι γκρεμιστές αυτοί και οι χτίστες ‘’. Έχουν δίπλα τους, μαθητές και γονείς, συμμάχους σε κάθε προσπάθεια για καλύτερη παιδεία. Είναι χρέος η ανάδειξη του καθοριστικού τους ρόλου και η προβολή των σημαντικών αποτελεσμάτων που παράγονται.

Η διαδικασία επιλογής του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ολοκληρωθεί με τη συνέντευξη των υποψηφίων στο συμβούλιο επιλογής. Είμαι σίγουρος ότι και αυτή η διαδικασία θα επικυρώσει με τον πλέον διάφανο τρόπο τη θεμελίωση μια νέας αξιοκρατικής εποχής στην επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΠΤΗΣ Δ/ΝΤΗΣ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

epirusgate

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral