Η Ένωση διευθυντών για τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/10/2017 - 23:37 | Author: Newsroom

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που εμφανίζονται στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, έχει να επισημάνει τα εξής:
Θεωρούμε ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ένα σχεδόν μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων ένα μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων να μην λειτουργεί με πλήρη ανάπτυξη του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος Διδασκαλίας (ΕΩΠΔ), τόσο στο πρωινό όσο και στο Ολοήμερο πρόγραμμα, εξαιτίας της αδυναμίας κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών από το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά χωρίς δυνατότητα αναπλήρωσή τους.
Ιδιαίτερα, η υπολειτουργία των Ολοήμερων Τμημάτων έχει προκαλέσει ανατροπή στον προγραμματισμό πολλών οικογενειών μαθητών που προέρχονται κυρίως από τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, και αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μαζική διαγραφή μαθητών, με αποτέλεσμα τον εκφυλισμό ενός τόσο σημαντικού θεσμού, τόσο από κοινωνική, όσο και παιδαγωγική άποψη.
Επίσης, υποστηρικτικοί θεσμοί όπως η ενισχυτική διδασκαλία έχουν εγκαταλειφθεί εντελώς, ενώ η Παράλληλη Στήριξη-Συνεκπαίδευση μαθητών/τριών δεν καλύπτει ούτε τις μισές από τις εγκεκριμένες αιτήσεις.
Η κατάσταση αυτή οδηγεί όλο και σε μεγαλύτερη απαξίωση και αποδυνάμωση του κύρους του δημόσιου σχολείου, τη στιγμή που η στήριξή του θα έπρεπε να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Πολιτείας.
Για τους παραπάνω λόγους καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral