Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΕΥΖΗΝ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/05/2016 - 16:42 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΖΗΝ

Με αφορμή τη δημοσίευση της υπ’ αριθμόν 85517/Δ5/Τμ.Α εγκυκλίου του ΥΠ.Π.Ε.Θ., σύμφωνα με την οποία ζητείται από τις σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν από 26-05-2016 έως τη λήξη του διδακτικού έτους το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., έχει να επισημάνει τα εξής:

  1. Θεωρεί αδύνατη την υλοποίηση ενός τόσου απαιτητικού προγράμματος όπως το ΕΥΖΗΝ (γραπτή συγκατάθεση γονέων, αξιολόγηση σωματικής διάπλασης μαθητών/τριών, αξιολόγηση σωματικής δραστηριότητας και φυσικής κατάστασης μαθητών/τριών, αξιολόγηση των συνηθειών διατροφής των μαθητών/τριών, μέσω ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου στα εργαστήρια πληροφορικής των σχολείων, καταχωρήσεις αποτελεσμάτων στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, εκτυπώσεις ατομικών αναφορών μαθητών/τριών) μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, και με δεδομένο τον τεράστιο γραφειοκρατικό φόρτο των τελευταίων ημερών για τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζουμε, ότι τις προηγούμενες σχολικές χρονιές που υλοποιήθηκε το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ, οι διαδικασίες υλοποίησής του ξεκινούσαν από τον Δεκέμβριο και ολοκληρώνονταν τον Μάιο.

  1. 2. Ζητά την άμεση απόσυρση της παραπάνω εγκυκλίου και την αναστολή εφαρμογής του προγράμματος ΕΥΖΗΝ για το σχολικό έτος 2015-2016.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Τηλέμαχος Κουντούρης Νικόλαος Μακεδών

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral