«Η ελληνική διασπορά βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί. Μην το κόψετε»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/11/2017 - 14:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ – ΚΕΛΛΑΣ:ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΣΕ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ

«Η ελληνική διασπορά βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί. Μην το κόψετε».

Για μια ακόμη φορά, στα αρμόδια κοινοβουλευτικά όργανα της Βουλής, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου στον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κων/νο Ζουράρι, με αφορμή τις παλινωδίες του τελευταίου στα ζητήματα της ελληνόγλωσσης .

«Ανέκαθεν πίστευα, πως θέματα σχετικά με τους Έλληνες της διασποράς και δη της Εκπαίδευσης, πρέπει να βρίσκονται πάνω από κομματικές διαμάχες και πάντα μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος ευρύτερων συνεννοήσεων.

Οι ιδεοληψίες, οι παλινωδίες και οι κομματικές παρωπίδες της σημερινής Κυβέρνησης όμως, δεν έχουν προηγούμενο», υποστήριξε ο Λαρισαίος πολιτικός, επικαλούμενος μια σειρά παρεμβάσεών του στη βουλή, καθώς και επιστολές Συλλόγων εκπαιδευτικών, γονέων αλλά και μαθητών του εξωτερικού.

«Πλησιάζουμε τους τέσσερις μήνες από την έναρξη του διδακτικού έτους, οι σχολικές μονάδες του εξωτερικού υπολειτουργούν, τα εκπαιδευτικά κενά αγγίζουν το 60% σε βασικές ειδικότητες και οι συμπτύξεις τμημάτων και η απώλεια εκατοντάδων διδακτικών ωρών, έχουν γίνει πια ο κανόνας.

Αν αυτό δεν είναι σκηνικό αποδιοργάνωσης και εγκατάλειψης της εκπαίδευσης των ομογενών μαθητών μας, τότε ποιο είναι;», αναρωτήθηκε ο κ. Κέλλας, αναδεικνύοντας τις ευθύνες του Υφυπουργού Παιδείας.

« “Βαπτίσατε”  χωρίς κανέναν σχεδιασμό τα ελληνικά σχολεία από αμιγή σε δίγλωσσα, αλλάξατε με Υπουργική Απόφαση την διαδικασία αποσπάσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία του εξωτερικού προς το χειρότερο, καταργήσατε τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις και παρατάσεις αποσπάσεων χωρίς επιμίσθιο, νομοθετήσατε την απώλεια της οργανικής θέσης όσων αποσπώνται στο εξωτερικό ακόμη και για έναν χρόνο», τόνισε ο κ. Κέλλας, ενώ εν συνεχεία αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλες του τις παρεμβάσεις από τις 20 Ιουνίου μέχρι και σήμερα.

«Στις 20 Οκτωβρίου μετά από συνεχείς ερωτήσεις του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την υποστελέχωση των σχολικών μονάδων του εξωτερικού, δώσατε την απίστευτη απάντηση “όλα πάνε καλά και τα κενά καλύπτονται”!

Και φτάνουμε στις αρχές Νοεμβρίου,  όπου μόνοι σας πλέον ομολογείτε την ανικανότητα, την επικινδυνότητα και τους

ερασιτεχνισμούς σας.

Αφού λοιπόν είδατε ότι ο αξιολογικός πίνακας εξαντλήθηκε, τα κενά δεν καλύφθηκαν και τα σχολεία της ομογένειας παρουσιάζουν πρωτοφανή εικόνα διάλυσης, φέρατε συμπληρωματική εγκύκλιο για παράταση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, πλέον της πενταετίας χωρίς επιμίσθιο και ενώ οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα!

Και ο παραλογισμός συνεχίζεται…

Εσείς ο ίδιος, πριν μερικές μέρες, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, μιλήσατε για προσλήψεις εκπαιδευτικών για την ικανοποίηση των αναγκών των σχολικών μονάδων του εξωτερικού, με σύμβαση!

Απίστευτο!

Αυτό πέρα από ομολογία ανικανότητας και αποτυχίας, δεν είναι και σκάνδαλο πρώτου μεγέθους;

Η όλη σας στάση κ. Υφυπουργέ στο θέμα επανεξέτασης των αναχρονιστικών διατάξεων που εισήγαγε ο Ν. 4415/2016, αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την “ακούσια” διάλυση της Παιδείας στο εξωτερικό, γιατί δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτός ήταν ο στόχος σας.

Οπότε έστω και στο και πέντε, προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες αναθεώρησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου», κατέληξε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

 

 

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral