Η εξέλιξη των υπηρεσιακών μεταβολών Μεταθέσεις – Αποσπάσεις – Μετατάξεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/04/2016 - 23:54 | Author: Newsroom

Με ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Παιδεία, όπου αυτή τη χρονική περίοδο επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ.

Συμφωνα με το ενημερωτικό που λάβαμε στο iPaideia.gr του αιρετού του ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές το χρονοδιάγραμμα για τις μεταθέσεις, τις αμοιβαίες, τις αποσπάσεις, τις μετατάξεις :

Η εξέλιξη των υπηρεσιακών μεταβολών Μεταθέσεις – Αποσπάσεις – Μετατάξεις

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αφού απαξίωσε κάθε έννοια διαλόγου, προχωρά με βάρκα την ελπίδα.

Βρισκόμαστε μια βδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα και οι εκπαιδευτικοί δε γνωρίζουν πότε θα πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις και οι υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές.

Είναι γνωστό πως με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο οι μεταθέσεις θα έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί έως 31 Μαρτίου.

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των μεταθέσεων, αποσπάσεων και μετατάξεων, θα δημιουργήσει για άλλη μια χρονιά, μεγάλα προβλήματα στον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό του κάθε εκπαιδευτικού, αλλά και στον καλύτερο προγραμματισμό της λειτουργίας των σχολείων.

Η καθυστέρηση ενδεχομένως να συνδέεται και με τα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η πολιτική ηγεσία για τη λειτουργία των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά.

Με βάση την άτυπη ενημέρωσή μου από υπηρεσιακούς παράγοντες, οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο.

Οι αποσπάσεις πιθανόν να γίνουν τον Ιούλιο. Ενδεχομένως σύντομα να κληθούν οι εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση απόσπασης, ανεξάρτητα από την πορεία των μεταθέσεων.

Ο αριθμός μεταθέσεων και αποσπάσεων κατά την εκτίμησή μου θα είναι περιορισμένος λόγω των μέτρων που αναμένονται να ληφθούν.

Οι μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια κι αντίστροφα θα γίνουν μετά τις μεταθέσεις.

Οι μετατάξεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές υπηρεσίες έχουν ”παγώσει”.

Η καθυστέρηση της σύστασης οργανικών θέσεων ειδικοτήτων δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Σήμερα που οι εκπαιδευτικοί βιώνουν εξαιρετικά προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, απαιτούν οι μεταθέσεις, οι αποσπάσεις κι οι μετατάξεις να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και να πραγματοποιούνται εγκαίρως.

Πάντα στη διάθεσή σας Παληγιάννης Βασίλειος

Loading...
  • europalso

    ideascentral