Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στις γενικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. 2014

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/07/2014 - 19:10 | Author: Newsroom

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στις γενικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. 2014

Η πρόταση που τελικά επελέγη κατά πλειοψηφία από το ΚΥΣΔΕ για τις φετινές γενικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Δ.Ε.

και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο υπουργό για υπογραφή είναι από τις 8389 αιτήσεις να ικανοποιηθούν ένα ποσοστό γύρω στο 8,5% περίπου. Σήμερα 21 Ιουλίου το ΚΥΣΔΕ ειδοποιήθηκε ότι ο υπουργός δεν αποδέχεται την εισήγηση του ΚΥΣΔΕ και το Συμβούλιο καλείται σε νέα συνεδρίαση την Τρίτη 22 Ιουλίου στις 11:00.

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στις γενικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Δ.Ε. 2014. Αρχικά ο πίνακας κενών και πλεονασμάτων μας κοινοποιήθηκε το απόγευμα της 16 Ιούλη! Στην περιφέρεια Αττικής για παράδειγμα οι εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ μιλούσαν για 725 κενά, ενώ στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης για 146. Οι εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ μιλούσαν συνολικά για 1717 κενά. Το πρωί της 18ης Ιούλη ξεκίνησε η συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στην οποία παρουσιάστηκαν στο συμβούλιο τρία σενάρια μεταθέσεων:

 • Το πρώτο μιλούσε για ελάχιστες μεταθέσεις (ποσοστό γύρω στο 5%) με βάση τα κενά που δίνει το σύστημα τα οποία μάλιστα αποκαλούνται και «πραγματικά»!

 • Το δεύτερο μιλούσε για μεταθέσεις με βάση τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ (ποσοστό γύρω στο 17%) .

 • Το τρίτο μιλούσε για ένα ποσοστό γύρω στο 8,5% με βάση κάτι καινοφανές: να αποδεχτούν τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ επιλεκτικά, εξαιρώντας τους κλάδους ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04.01 για τους οποίους θα πάνε στις εκτιμήσεις του συστήματος! Η πρόταση αυτή τελικά επελέγη κατά πλειοψηφία για τις φετινές μεταθέσεις και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Υπουργό για υπογραφή. Έτσι με βάση την τελική αυτή πρόταση από τις 8389 αιτήσεις ικανοποιούνταν ένα ποσοστό γύρω στο 8,5% περίπου.

Μετά την εξέλιξη αυτή καταψηφίσαμε τόσο τους πίνακες κενών και πλεονασμάτων, όσο και τους πίνακες μεταθέσεων με βάση τη Δήλωση που σας επισυνάπτουμε. Θεωρούμε ότι το δικαίωμα της μετάθεσης αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς και δεν μπορεί να λειτουργεί επιλεκτικά. Υπενθυμίζουμε ότι το 2013 ικανοποιήθηκαν 607 αιτήσεις σε σύνολο 11260 αιτήσεων (ποσοστό 5,4%). Κατά τις μεταθέσεις του 2012 υποβλήθηκαν 14.855 αιτήσεις και ικανοποιήθηκαν 2.434 (ποσοστό 16,39%). Σήμερα 21 Ιουλίου ειδοποιηθήκαμε ότι ο Υπουργός δεν αποδέχεται την εισήγηση του ΚΥΣΔΕ και το Συμβούλιο καλείται σε νέα συνεδρίαση την Τρίτη 22 Ιουλίου στις 11:00. Και στη συνεδρίαση αυτή θα παλέψουμε για την ικανοποίηση του μέγιστου δυνατού αριθμού αιτήσεων μετάθεσης με βάση τις πάγιες θέσεις του κλάδου.

Τέλος σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Πέμπτη 17-7-2014 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

 1. Εγκρίθηκε αίτηση ανάκλησης μετάταξης διοικητικού υπαλλήλου και επαναφορά σε θέση εκπαιδευτικού.

 2. Έγιναν δεκτές 13 αιτήσεις εκπαιδευτικών για παραίτηση από την υπηρεσία.

 3. Έγιναν δεκτές 10 αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξη στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση. Η αποδέσμευση των εκπαιδευτικών δε σημαίνει και αντίστοιχη μετάταξη.

 4. Έγινε δεκτή 1 αίτηση για μετάταξη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων. Για το ίδιο θέμα απορρίφθηκαν 5 αιτήσεις.

 5. Έγινε δεκτή 1 αίτηση και απορρίφθηκε άλλη 1 για μετάταξη στην Ειδική Αγωγή.

 6. Έγιναν δεκτές 9 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ60 (Νηπιαγωγοί).

 7. Έγιναν δεκτές 12 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ70 (Δάσκαλοι). Για το ίδιο θέμα απορρίφθηκαν 3 αιτήσεις.

 8. Έγιναν δεκτές 75 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ06 (Αγγλικών). Για το ίδιο θέμα απορρίφθηκε 1 αίτηση.

 9. Έγιναν δεκτές 66 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής).

 10. Έγιναν δεκτές 4 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ16 (Μουσικών). Για το ίδιο θέμα απορρίφθηκε 1 αίτηση.

 11. Απορρίφθηκαν 17 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ05 (Γαλλικών) γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια.

 12. Απορρίφθηκαν 18 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ07 (Γερμανικών) γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια.

 13. Απορρίφθηκαν 15 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ08 (Καλλιτεχνικών) γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια.

 14. Απορρίφθηκαν 26 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ19 (Πληροφορικής) γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια.

 15. Απορρίφθηκαν 20 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ20 (Πληροφορικής) γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια.

 16. Απορρίφθηκαν 8 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ32 (Θεατρικών Σπουδών) γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια.

 17. Απορρίφθηκαν 3 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ18.41, ΠΕ01, ΤΕ01.01 γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια.

 18. Εκκρεμεί η συζήτηση για αιτήσεις εκπαιδευτικών ΔΕ που ζητούν μετάταξη σε διάφορες Διοικητικές Θέσεις.

Αθήνα 21/7/2014

Νεκτάριος Κορδής Βίκυ Αναγνώστη,

Loading...
 • europalso

  ideascentral