• Η διαδικασία υποβολής πρότασης για τον Εθνικό διάλογο

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/12/2015 - 16:35 | Author: Newsroom

  Στο site του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία αναφέρεται: Για την επιτυχή υποβολή της πρότασής σας είναι απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:

  -Το ονοματεπώνυμό σας ή η επωνυμία του Φορέα ο οποίος υποβάλλει την πρόταση
  -Ο τίτλος της πρότασης.

  -Μια σύντομη περίληψη (έως 200 λέξεις) στα Ελληνικά και στα Αγγλικά -Λέξεις- κλειδιά (keywords) στα Ελληνικά.

  Η πρότασή σας χρειάζεται να έχει μετατραπεί σε μορφή pdf, ώστε να μπορεί να εμφανίζεται με την μορφοποίηση που επιλέγετε, αλλά και για λόγους ασφαλείας.
  Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν τίτλο ο οποίος να αποτυπώνει με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια το περιεχόμενο του κειμένου σας.
  Επίσης, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των λέξεων-κλειδιών, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ορατότητα της πρότασής σας.
  Ενδεικτικές λέξεις κλειδιά που μπορείτε να επιλέξετε (χωρίς να περιορίζεστε σε αυτές): πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, ΕΠΑΛ, τριτοβάθμια, ΑΕΙ, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, διοίκηση, σχολείο, αναλυτικό πρόγραμμα, εκπαιδευτικοί, καθηγητές, φοιτητές, μαθητές, τεχνική εκπαίδευση, μαθηματικά, δαπάνες.

  Η πρότασή σας θα ανέβει στην σελίδα από τον διαχειριστή και θα ειδοποιηθείτε με ηλεκτρονικό μήνυμα. ( http://dialogos.minedu.gov.gr/?page_id=472 )
  Προφανώς διάλογος με αυτές τις προϋποθέσεις ΔΕΝ μπορεί να γίνει. Θα είναι κατάθεση μονολόγων από ανθρώπους που γνωρίζουν αγγλικά.
  Η λογική του διαλόγου έπρεπε να είναι ίδια με αυτή που ακολουθείτε στο http://www.opengov.gr/ πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις ή θεματικούς άξονες . Ένα παράδειγμα για το Υπουργείο Παιδείας εδώ : http://www.opengov.gr/ypepth/?p=2450 .

  Οι κύριοι Θεματικοί άξονες για τον Εθνικό Διάλογο θα έπρεπε να είναι Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια. Σε κάθε κύριο άξονα έπρεπε να υπάρχουν δευτερεύοντες άξονες. Ένα παράδειγμα για την Δευτεροβάθμια:
  -Υπηρεσιακές Μεταβολές Εκπαιδευτικών (Αποσπάσεις, Μεταθέσεις, Μετατάξεις, Διορισμοί)
  -Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών
  -Μαθήματα, προγράμματα σπουδών, σχολικά βιβλία, προαγωγή, αξιολόγηση μαθητών στο Γ/σιο
  -Μαθήματα, προγράμματα σπουδών, σχολικά βιβλία,προαγωγή, αξιολόγηση μαθητών στο Λύκειο
  -Μαθήματα, προγράμματα σπουδών,σχολικά βιβλία, προαγωγή, αξιολόγηση μαθητών στα ΕΠΑΛ
  -Σύστημα Πρόσβασης και Πανελλαδικές Εξετάσεις -Σχολικές μονάδες (Διαχείριση, αξιολόγηση, υποδομές, προμήθειες, ιδρύσεις, συγχωνεύσεις )
  sep4u.gr

  Loading...