Η Αθήνα πρωτοπορεί στην εκπαιδευτική καινοτομία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/10/2015 - 10:44 | Author: Newsroom

Η σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων επιλέχθηκε να συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα Στρατηγικών Συμπράξεων Erasmus plus (ΚΑ2) με τίτλο Robotic based learning for preventing school failure and early school leaving (Robo-Εsl).

Το όφελος για τα σχολεία της 7ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων αλλά και σε δεύτερη φάση όλων των σχολείων του Δήμου είναι σημαντικό καθώς η σύμπραξη προβλέπει την εκπαίδευση των καθηγητών των σχολείων που θα συμμετέχουν με εξειδικευμένα σεμινάρια, την επίσκεψη και ανταλλαγή των καθηγητών μεταξύ των σχολείων Ιταλίας, Λετονίας και Ελλάδας , την οργάνωση συνεδρίου με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική τον Σεπτέμβριο 2016 στην Αθήνα και την παροχή ειδικού εξοπλισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής στα σχολεία που συμμετέχουν. Η Αθήνα καινοτομεί και ανοίγει νέους δρόμους στην εκπαίδευση με αξιοπιστία και υπευθυνότητα.

H σύμπραξη ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2015 και αποτελείται από τους εξής φορείς :

1. Universita Degli Studi Di Padova, via 8 Febbraio 2 , Ιταλία, υπεύθυνο για την ανάπτυξη καινοτόμων εκπαιδευτικών σεναρίων με αντικείμενο την διδασκαλία μέσω STEM και άλλων καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων για τους καθηγητές και τους μαθητές.

2. Latvijas Universitate, Rainis Boulevard 19 , Riga, Λετονία υπεύθυνο για την ανάπτυξη του συστήματος αξιολόγησης των στόχων και των αποτελεσμάτων του σχεδίου , την συλλογή των δεδομένων και την αξιολόγηση του τελικού έργου.

3. Valmieraw 5.vidusskola, Raina iela , Valmiera, Λετονία , δημοτικό σχολείο

4. Scuola Di Robotica, Genova, ειξιδικευμένο σχολείο

5. European Lab for Educational Technology, Σπάρτη , φορέας διάδοσης

6. Σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 7ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων, υπεύθυνη για την διάχυση των αποτελεσμάτων κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του σχεδίου καθώς και μετά την ολοκλήρωσή του.

7. 6ο Σχολικό Εργαστήριο Πειραιά (ΣΕΚ) , υπεύθυνο για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΕΠΑΛ)

Loading...
  • europalso

    ideascentral