Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/11/2016 - 21:31 | Author: Newsroom

Δημοσιεύουμε ακολούθως Ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αλλά και Ανακοίνωση – Απάντηση, επ αυτής, του Αιρετού Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Δημήτρη Παπαευθυμίου.
Προσωπικώς, όσον αφορά στην Ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κι επειδή μου είναι αδύνατον να παρακολουθήσω την συνεχιζόμενη πρόσαψη αδυναμιών, ομφαλοσκοπήσεων και προσωπικών εμμονών από ορισμένους, τη στιγμή που καιροί ου μενετοί και τα προβλήματα που απασχολούν τους κλάδους του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. πολλά και μέχρι στιγμής άλυτα, τη στιγμή που πάμε για μέσα Νοεμβρίου και ΑΚΟΜΗ να προσληφθούν συνάδελφοί μας στις Δομές Ε.Α.Ε., τη στιγμή που θα έπρεπε να είμαστε έξω από το Υπουργείο και να ζητάμε κάλυψη των πολλών κενών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., τη στιγμή που ακόμα παραμένουν γκρίζες ζώνες στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την πρόσληψη αναπληρωτών, τη στιγμή που αύριο συμπληρώνεται μια εβδομάδα από τη διενέργεια των εκλογών και ακόμη να βγούν τα αποτελέσματα από το Υπουργείο, δείγμα της προχειρότητος με την οποία μας αντιμετωπίζουν, έχω να πω το εξής:
“Βασιλικόν, καλώς ποιούντα κακώς ακούειν”.
Βασίλης Βούγιας
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Τελικά οι εκλογές για τα υπηρεσιακά μας συμβούλια διεξήχθησαν στις 2 Νοεμβρίου, με σημαντικά μικρότερο αριθμό αναπληρωτών αυτή τη φορά.

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία στους εκλεγμένους αιρετούς εκπροσώπους των 13 Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.!

Ως ομοσπονδία είχαμε προτείνει, και ως ένα τρόπο πίεσης, την αναβολή των εκλογών, επειδή δεν είχε ολοκληρωθεί η πρόσληψη όλων των αναπληρωτών. Στην πρόταση αυτή όμως, δεν ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι υποψήφιοι αιρετοί για τα υπηρεσιακά συμβούλια (περιφερειακά και κεντρικό). Ξέρουμε όλοι πως οι νίκες στις διεκδικήσεις, πολλές φορές έρχονται μέσα από αγώνες και ρίσκα που αναλαμβάνουμε στην πράξη και όχι μόνο μέσα από λόγια και έγγραφα αιτήματα.

Ευελπιστούμε και ως προς το ρόλο των αιρετών, να υπάρξει μια πιο ενωτική και ουσιαστική συνεργασία με την ομοσπονδία πάνω στα θέματα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., χωρίς αβάσιμες και αναληθείς κατηγορίες στο μέλλον.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ως ομοσπονδία πιστεύουμε ότι και στο δικό μας κλάδο (όπως ισχύει και στους εκπαιδευτικούς), θα πρέπει για πολλούς και ευνόητους λόγους να λάβουμε σοβαρά υπόψη το ασύμβατο μεταξύ εκλεγμένου αιρετού εκπροσώπου ή συνδικαλιστικού εκπροσώπου, με την ταυτόχρονη κατοχή διοικητικών θέσεων ευθύνης.

Καλούμε όλους σε μια ενωτική και ταυτόχρονα υπεύθυνη, από πλευράς όλων μας, στάση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ενεργούς, θετικής και ουσιαστικής συνεργασίας με στόχο την καλύτερη δυνατή διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των κλάδων του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος: Στ. Καρπενησιώτης

Ο Αντιπρόεδρος: Α. Λασιόπουλος

Η Γ. Γραμματέας: Σ. Μαχαίρα

Η Ταμίας: Χρ. Αλμπάνη

Ο Οργανωτικός Γραμματέας: Γ. Στεργιούλης

Η Ειδ. Γραμματέας: Μ. Τέλιου

Ο Υπεύθ. Τύπου & Δημ. Σχέσεων: Κ. Παπαευαγγέλου

Το Αναπλ. Μέλος: Π. Κλωνή

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ 8/11/2016

ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Ήδη έχει συμπληρωθεί μια εβδομάδα από τις εκλογές για τους αιρετούς εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια και το ΥΠΠΕΘ δεν έχει εκδώσει ακόμα επίσημα αποτελέσματα για το ΚΥΣΕΕΠ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι υπήρξαν παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία και βεβαίως αναφέρονται στο γεγονός ότι κάποιες εφορευτικές έκριναν και κατά την άποψή μου πολύ σωστά, ότι έπρεπε να συμπεριλάβουν και τους αναπληρωτές που είχαν διοριστεί από τις 24/10 και μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Η διαδικασία αυτή δεν απαγορεύεται από το Π.Δ.1/2003, ούτε από την εγκύκλιο των εκλογών και σε πολλές περιπτώσεις που έχουμε επίσημα διασταυρώσει από τις μαρτυρίες στελεχών της εκπαίδευσης, στους εκπαιδευτικούς είναι συνήθης πρακτική.

Από την πλευρά μου θεωρώ άδικο και μη παραδεκτό, συνάδελφοι που είχαν στα χέρια τους διορισμό και ανάληψη υπηρεσίας, να τους στερούν το δικαίωμα να επιλέξουν τους αιρετούς που θα τους εκπροσωπούν στα συμβούλια.

Για την άδικη και απαράδεκτη στάση της πολιτείας να ακυρώσει το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν σε εργαζόμενους, είναι το ίδιο και περισσότερο απαράδεκτο από το να μην μετακινηθούν οι εκλογές, διαδικασία κατά την άποψή μου την στιγμή που η ΠΟΣΕΕΠΕΑ το ζήτησε, πολύ δύσκολα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, από την στιγμή που ήδη υπήρχε ένας σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων.

Μου κάνει εντύπωση που η ΠΟΣΕΕΠΕΑ συνεχίζει να στέκεται στην άρνηση των υποψηφίων (οι περισσότεροι όπως ανακοινώνει) να παραιτηθούν από την υποψηφιότητά τους τη στιγμή που αν η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ήθελε την επαναστατική δράση, μπορούσε να μπλοκάρει τις εκλογές βάζοντας λουκέτα στα εκλογικά κέντρα, αφού τόσο πολύ ενδιαφέρονταν για το δικαίωμα των αναπληρωτών.

Επειδή συνεχίζεται επίσης ο ίδιος κακόηχος επαναλαμβανόμενος προκλητικός λόγος περί έργων και όχι λόγων , περί ενότητας που η ΠΟΣΕΕΠΕΑ θέλει ενώ οι άλλοι όχι, περί αβάσιμων και αναληθών κατηγοριών προς τα μέλη της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, περί ασυμβίβαστου μεταξύ της θέσεως του αιρετού εκπροσώπου που ταυτόχρονα κατέχουν και διοικητικές θέσεις ευθύνης (φαντάζομαι ότι αυτό αφορά αν κάποιος είναι π.χ. διευθυντής σε σχολείο ή προϊστάμενος σε ΚΕΔΔΥ) , όχι μόνο την ενότητα δεν υπηρετεί, αντιθέτως ρίχνει λάδι στη φωτιά που πολύ φοβάμαι ότι γίνεται σκόπιμα.

Έλεος πια με τις διχαστικές και απαράδεκτες ανακοινώσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο όνομα της ενότητας.

Ας ασχοληθεί με τα πραγματικά και σοβαρά προβλήματα των ΚΛΑΔΩΝτου ΕΕΠ και του ΕΒΠ και ας προσπαθήσει να κατανοήσει τον πραγματικό της ρόλο.

Ας θεραπευτούμε επιτέλους από τα ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ και τα σύνδρομα καταδίωξης.

Προσωπικά θεωρούσα ότι μετά τις εκλογές θα μπαίναμε σε φάση ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των φορέων και θεσμών αλλά διαπιστώνω ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ή δεν το θέλει, ή δεν μπορεί να ανακτήσει το κύρος της. Λυπάμαι ειλικρινά.

Σε ότι με αφορά , θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για τους συναδέλφους, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και για μία ακόμη φορά με επέλεξαν να τους εκπροσωπώ στο ΚΥΣΕΕΠ.

Ταυτόχρονα θα διατηρήσω και τη θέση του διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας, αφού έτσι και αλλιώς οι αιρετοί μας δεν απαλλάσσονται των καθηκόντων τους , αλλά ισχύει το μειωμένο ωράριο, το οποίο βεβαίως ποτέ δεν τήρησα .

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ
Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral