Γρίφος για δυνατούς λύτες τα «ισοδύναμα» μέτρα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/11/2015 - 10:56 | Author: Newsroom

Γρίφος για δυνατούς λύτες τα «ισοδύναμα» μέτρα

Σε θρίλερ έχει καταστεί η προσπάθεια να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα για να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23 % στην ιδιωτική εκπαίδευση αλλά και να λυθεί ο γόρδιος δεσμός των «κόκκινων» δανείων.

Ωστόσο τα σενάρια προκαλούν ίλιγγο στους φορολογούμενους που θα κληθούν είτε έτσι είτε αλλιώς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Όπως με το σενάριο των αυξήσεων στα Τέλη Κυκλοφορίας για το οπίο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να είπε πως για να γίνει αυτό θα έπρεπε να αυξηθούν τα Τέλη κατά 50%.

Στο τραπέζι φέρεται να έπεσε και η σκέψη να εφαρμοστεί ΦΠΑ 23% στο μοσχαρίσιο κρέας. Όμως ο υπουργός Οικονομικών θύμισε ότι για το αποφευχθεί αυτό, η κυβέρνηση έβαλε ΦΠΑ σε σχολεία και φροντιστήρια.

Λύση αναζητείται και στη φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, ο Προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει ήδη τέτοια έσοδα ύψους 227 εκατ. ευρώ.

Επέστρεψαν οι σκέψεις και για έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις, όμως οι δανειστές εμμένουν στην αντίθεσή τους. Ακόμα η σκέψη για αύξηση των διοδίων απερρίφθη καθώς αυτό θα επιβαρύνει όλα τα νοικοκυριά. Όσο για την επιβολή ειδικού φόρου στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, δεν μπορεί να καλύψει παρά ελάχιστα από τα 300 εκατ. ευρώ.

Πάντως πολιτική θα είναι η λύση για τα «κόκκινα» δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μια άδικη και απάνθρωπη λύση, κάτι που κατέστησε σαφές και στο Γερμανό υπουργό Εξωτερικών.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral