• Γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για τα προσφυγόπουλα

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/05/2017 - 11:17 | Author: Newsroom

  Με παιδικές φωνές και χαμόγελα πλημμύρισε το Καυταντζόγλειο στη μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για τα με τίτλο «ΠαίΖΟΥΜΕ Μαζί», που διοργάνωσε σήμερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Γραφείο Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων Κεντρικής Μακεδονίας και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων Κεντρικής Μακεδονίας.

  Τα προσφυγόπουλα από τα κέντρα φιλοξενίας της Κεντρικής Μακεδονίας που φοιτούν στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) μαζί με τους μαθητές του πρωινού κύκλου των Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, στα οποία λειτουργούν οι δομές, διαγωνίστηκαν σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα και διασκέδασαν με χορό, μουσική, ζωγραφική και παιχνίδια, στέλνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα αρμονικής συνύπαρξης. Οι μαθητές παρήλασαν μέσα στο στάδιο υπό τους ήχους της μελωδίας “Δρόμοι της Φωτιάς” ανά κέντρο φιλοξενίας, ενώ στη λήξη της τελετής χόρεψαν όλοι μαζί, χέρι – χέρι, το “Ζορμπά”.

  Στις ομάδες του κάθε κέντρου φιλοξενίας απονεμήθηκε κύπελλο, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής.

  Στη γιορτή συμμετείχαν αφιλοκερδώς η μπάντα του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης – Συκεών, το Πολιτιστικό Σωματείο «Χορός και Τέχνη», ο Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου (επιμέλεια – διδασκαλία Δημήτρης Τζελίλης), το σύνολο Waya Naya και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σταυρούπολης Ηρακλής Αλεξανδρίδης (λύρα) και Τάσος Δερμεντζόγλου (νταούλι).

  Με την υποστήριξη:

  Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)

  Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

  Δήμος Θεσσαλονίκης

  Χορηγοί:

  UNHCR

  UNICEF

  Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης

  Μετάδραση

  Save The Children

  Έλιξ

  ERCI

  DRC

  OCC

  Intersos

  Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

  Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ

  EDIL

  ΜΑΣΟΥΤΗΣ

  YA Creative Marketing Communications

  Βεργίνα Travel

  24 05 17espa

  Loading...