Γιατί τα κορίτσια παίρνουν συνήθως καλύτερους βαθμούς από τα αγόρια;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/05/2014 - 17:49 | Author: Newsroom

Την απάντηση στο ερώτημα « γιατί τα κορίτσια παίρνουν συνήθως καλύτερους βαθμούς από τα αγόρια;», δίνει μια νέα έρευνα που υποστηρίζει…

πως ίσως αυτό οφείλεται στο ότι οι δάσκαλοι τα «συμπαθούν» περισσότερο!

Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο της Georgia και το Πανεπιστήμιο Columbia στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει το λόγο που συμβαίνει αυτό και επισημαίνουν το γεγονός ότι τα κορίτσια δεν έχουν απαραίτητα καλύτερες επιδόσεις ή υψηλότερο IQ από τα αγόρια.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσαν «οι δάσκαλοι από τις μικρές κιόλας τάξεις κάνουν διακρίσεις βάσει του φύλου όταν πρόκειται να βαθμολογήσουν, δείχνοντας μεγαλύτερη συμπάθεια στα κορίτσια».

Για την έρευνά τους ανέλυσαν στοιχεία από 5800 δημοτικά σχολεία και διαπίστωσαν ότι οι επιδόσεις των αγοριών στα μαθηματικά, την ανάγνωση και τη φυσική, ήταν καλύτερες από αυτό που φανέρωναν οι βαθμοί τους.

Όμως τα κορίτσια ήταν «καλύτερα» σε ό,τι αφορά τις μη γνωστικές διαδικασίες της μάθησης, όπως η προσοχή, η επιμονή, η θέληση για μάθηση, κι αυτό είχε σαν συνέπεια να παίρνουν μεγαλύτερους βαθμούς.

Ίσως να παίζει ρόλο – όπως επισημάνθηκε- και το γεγονός ότι οι λειτουργοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Cornwell, έδωσε επίσης έμφαση στο ότι εξαιτίας αυτής της διάκρισης στα αγόρια, οι μελλοντικές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους ευκαιρίες είναι λιγότερες, αφού η βαθμολογία του σχολείου μετράει σημαντικά στην εισαγωγή σε ανώτερες σχολές.

govastileto.gr
Loading...
  • europalso

    ideascentral